Latest Blogposts

Duke of Newcastle

William Cavendisch (1592-1676), de hertog van Newcastle, werd door zijn vader opgeleid tot de beste instructeur in schermen en paardrijden. Zijn vader Sir Charles Cavendish was miljonair. William bracht 15 jaar door in Antwerpen als leraar van een rijschool (1645), nadien ging hij terug naar Engeland en werd daar bekroond met de titel ‘”Duke of Newcastle”.

In 1658 publiceerde hij zijn eerste boek “The New Way To Break In Horses”.

De tekst is vaak wel in tegenspraak met de beelden. Hij adviseert om het paard zo natuurlijk mogelijk te gebruiken, maar op afbeeldingen ziet men het gebruik van verschillende touwtjes zodat het paard van voor naar achteren bijeen getrokken wordt. Er wordt verondersteld dat de Hertog dit heeft uitgevonden. Tot op de dag van vandaag worden deze ideen nog gebruikt, zoals de bijzetteugel en slofteugel.

De opzetteugel die Newcastle graag gebruikte om het paard zijn hoofd en hals zo hoog mogelijk te dragen, was voor het paard een dwingend middel, net als de touwtjes aan de zijkant van het paard (bijzetteugel). Newcastle beweerde dat elk paard gedwongen moest worden om te gehoorzamen.

Zijn boeken werden goed ontvangen, waardoor er helaas veel schade aan diverse paarden berokkend werd door misbruik van de touwtjes.

Zowel Steinbrecht als Gueriniere zijn op een aantal aspecten vol lof over de Duke en refereren in hun boeken aan hem.

 

0 reacties op “Duke of Newcastle

Plaats een reactie


*