Page content

Academy

straightness-training-academy

Marijke de Jong’s internationale Straightness Training Academy, de Academie voor het Rechtrichten,heeft als doel om wereldwijd professionele trainers en instructeurs op te leiden die een bijdrage kunnen gaan leveren in hun eigen land aan het welzijn, de gezondheid, de vreugde en de schoonheid bij het werken met paarden op basis van de principes van het rechtrichten.

==> JOIN THE ST MASTERY 2017 CLASS IN JANUARY <==

De Straightness Training Academy bestaat uit ST Mastery, ST Evaluation en het ST Instructor Program:

 • ST Mastery bestaat uit een uitgebreide bibliotheek van videos en handleidingen en deze “Encyclopedie van het rechtrichten” bevat elk detail van elk aspect van het rechtrichten en dit programma leidt mensen op tot ST experts en ervaren paardentrainers.
 • Het gestructureerde ST Evaluation programma is ontworpen om de vaardigheid van ruiter en paard te evalueren en te meten.Via video’s kunnen ruiter en paard hun bekwaamheid demonstreren in het uitvoeren van de rechtrichtende buigingsoefeningen die uiteengezet zijn in ST Mastery.
 • Zodra ruiters zijn geslaagd voor een bepaalde set van evaluaties in de trainingscomponenten grondwerk, longeren, werk aan de hand, rijden en het rechtrichten in vrijheid, dan kunnen ze doorstromen naar het internationale instructeurs programma, het ST Instructor Programma.

Straightness Training Mastery

ST_mastery_program

ST Mastery bevat al Marijke’s kennis, inzichten en ervaring met lesgeven en het trainen van paarden en alle essentiële onderdelen van het rechtrichten: grondwerk, longeren, werk in de hand, het rijden en het trainen in vrijheid.

Het is de “Encyclopedie van het rechtrichten”, een uitgebreide bibliotheek van video’s en handleidingen die elk klein detail van elk aspect van het rechtrichten laten zien en beschrijven.

De afgelopen 5 jaar is dit programma ontwikkeld en daarbij is gefocust op het volledig laten zien van het exacte “hoe” van het grondwerk, longeren, werk in de hand , rijden en het rechtrichten in vrijheid.

ST Mastery is een uniek programma waarin je persoonlijke coaching krijgt in combinatie met de gedetailleerde ‘stap-voor-stap ‘ informatie over wat te doen en hoe dat te doen om naar het volgende niveau van je eigen vaardigheden te komen en daarbij de talenten van je paard te ontwikkelen.

Dit is de opzet van ST Mastery:

 • Iedereen uit binnen- en buitenland kan deelnemen aan dit programma, er zijn geen vereisten om tot dit programma toegelaten te worden.
 • Het Mastery programma waar je levenslang toegang to hebt start met 6 maanden ‘Boot Camp’ om je op weg te helpen in alle trainingscomponenten van het Rechtrichten.
 • Gedurende deze Boot Camp wordt elke maand 1 van de 5 trainingscomponenten van Straightness Training behandeld: de modules grondwerk, longeren, werk in de hand, paardrijden en rechtrichten in vrijheid .
 • Gedurende deze Boot Camp hebben we maandelijks persoonlijk contact door middel van live online lessen en daarbij zullen we ons richten op jouw training en jouw vragen.
 • Na de Bootcamp weet je precies waar je moet beginnen, hoe je verder moet, hoe je om kunt gaan met diverse uitdagingen en hoe je verder kunt ontwikkelen tijdens je reis naar het meesterschap.
 • Als extra ondersteuning krijg je 12 maanden de mogelijkheid om videos in te sturen van jou en je paard, zodat je feedback kunt krijgen op je vorderingen.
 • Ook wordt je zonder extra kosten, automatisch en levenslang lid van het ST Mastery Membership voor 24/7 ondersteuning, zodat je dag en nacht om hulp kunt vragen, binnen 24 uur antwoord krijgt en daardoor nooit vast komt te zitten.

Straightness Training Evaluation

ST_TEMPEL_evaluation

ST Evaluation is alleen toegankelijk voor ST Mastery studenten.

Om vakmanschap te verkrijgen in het rechtrichten, is evaluatie van cruciaal belang. Evaluatie gaat erom te weten waar je staat en waar je naartoe wilt. Het geeft je een route om gestructureerde en consistente vooruitgang te maken.

ST Evaluation is NIET bedoeld om jezelf te vergelijken met anderen of om te concurreren met anderen. Het gaat er om jezelf te vergelijken met een standaard en met je eigen vooruitgang. Het gaat er om te weten waar je bent en wat te doen. Het gaat er om een betere versie van jezelf te worden.

Het gestructureerde ‘ST Evaluation’ systeem is ontworpen om je vaardigheid en die van je paard te evalueren en te meten. Bij een evaluatie kunnen jij en je paard de vaardigheden tonen bij het uitvoeren van vooraf gedefinieerde oefeningen uit ST Mastery.

Dit is de opzet van ST Evaluation:

 • Iedereen die meedoet aan ST Mastery of de ST Home Study Course kan ook meedoen aan ST Evaluation.
 • In ST Evaluation worden alle vijf trainingsonderelen geëvalueerd: grondwerk , longeren, werk in de hand , rijden en het rechtrichten in vrijheid.
 • Elke trainingscomponent heeft vijf graden. Een cijfer staat voor de complexiteit van de oefeningen binnen elke trainingsonderdeel: de eerste graad bestaat uit de basisoefeningen, de vijfde graad omvat de meest geavanceerde oefeningen. In ST Evaluation kunnen alle graden worden geëvalueerd.
 • Je start in het grondwerk met graad 1 en als je klaar bent kunt je een evaluatie te doen in de volgende graad. Of je kunt starten in met het volgende trainingsonderdeel in graad 1.
 • In elke evaluatie kun je een cluster van oefeningen laten zien in één van de opleidingsonderdelen op een bepaald graad. Een cluster van oefeningen noemen we een “Touch stone“. Een toetssteen is de set van oefeningen en de eenheid van de evaluatie.
 • Bij elke evaluatie heb je 5 tot 10 minuten de tijd om de oefeningen van een toetssteen te tonen. De evaluatie kan online worden gedaan binnen onze video-evaluatiesysteem (gebaseerd op youtube).
 • Als je een evaluatie positief verloopt, ontvangt je een toetssteen-certificaat .
 • Als je alle vijf toetsstenen binnen een bepaalde klasse doorlopen hebt, ontvang je een certificaat voor graad 1, 2, 3, 4, of 5. Het toegekende cijfer is een indicatie van je huidige niveau van bekwaamheid in het rechtrichten.
 • Hier is een afbeelding dat de relatie weergeeft tussen elk trainingsonderdeel (training component), graad (grade), toetssteen (touch stone) en oefening (exercise):

st_evaluation_touchtones

Straightness Training Instructor Program

ST_instructor_program

Sinds 2007 leidt Paarden Begrijpen Instructeurs Rechtrichten op en sinds 2015 zijn ook buitenlandse deelnemers aangenomen op de opleiding.

In het ST Instructeurs Programma zijn we op zoek naar ruiters die persoonlijk succesvol zijn in ST Mastery en die een passie hebben om anderen – in hun eigen land en in hun eigen taal – te helpen dezelfde weg af te leggen.

Dit is de opzet van de ST Instructor Program:

 • Om je te kwalificeren voor de instructeursopleiding moet je beschikken over een goede eigen praktische vaardigheid op het gebied van het trainen van paarden, dus je moet de tweede graad met gemiddeld twee sterren bereikt hebben in ST Mastery via ST Evaluation.
 • Wanneer je alle toetsstenen van de trainingsonderdelen grondwerk, longeren, werk in de hand, rijden en het rechtrichten in vrijheid , vrijheid op het niveau van tweede graad hebt getoond, kom je in aanmerking om door te stromen naar ons International ST Instructor Program .
 • Het instructeursprogramma zal bestaan ​​uit online cursussen en online klassikale bijeenkomsten over de didactiek van het rechtrichten en over hoe je het beste een lespraktijk kunt opzetten.
 • De opleiding omvat ook praktische één-op-één coaching met je eigen paard, om toe te werken naar het minimumniveau dat nodig is voor een instructeur: Graad 3.

Wil je je graag aanmelden voor de ST Academy?

Als je je graag wilt aanmelden voor de ST Academy in januari 2017, start dan vandaag nog met de ST Mini Mastery Course om je deze alvast goed voor te bereiden en om je kansen op succes in de ST Academy te vergroten.

Door vast deel te nemen aan de ST Mini Mastery Course wordt je ook alvast in contact gebracht met andere enthousiaste cursisten van de wereldwijde ST Community.

Als je op onze mailinglijst staat, wordt je vanzelf op de hoogte gesteld wanneer je je kunt aanmelden voor ST Mastery.

Ik kijk er naar uit om met alle huidige en toekomstige studenten samen te werken in de ST Academy!!

Marijke de Jong

0 reacties op “Academy

Plaats een reactie


*