Latest Blogposts

2002: Freestyle & Circus

Maestro is 7 jaar als we elkaar ontmoeten.Hij heeft tot die tijd een opleiding gehad tot koetspaard voor trouwerijen, maar de koetsen achter hem bleven niet heel omdat hij er naar sloeg. Dus einde carriere als koetspaard…

… Dus begon zijn tweede carriere als rijpaard…… maar ook dat lag hem niet.

Door meerdere instructeurs werd hij bestempeld als ”Dominant”, ”Hij ruineert je zit”, ”Koop een ander paard want hij is niet geschikt”. Een blauwe maandag heb ik nog wedstrijden met hem gereden, maar ik had steeds de snelste tijd, terwijl het om een dressuurwedstrijd ging….

Dus eerst maar eens wat anders: Freestyle bij Emiel Voest en circuskunstjes uit een boekje van Natalie Penquit. Dat vond hij interessant om te doen:


Daarna het rijden weer opgepakt. Door zonder bit te rijden met het freestyle halster en op het bare back pad waren in ieder geval alle nare associaties verdwenen. Maar de galop bleef moeilijk en een race-partij. De interessante en leerzame Centered Riding lessen van Nelleke Deen zorgden al voor veel meer ontspanning en balans. Maar het rijden met Maestro bleef niet eenvoudig.

 

0 reacties op “2002: Freestyle & Circus

Plaats een reactie


*