Latest Blogposts

Academische Rijkunst

2005

Toen ik in september 2005 in aanraking kwam met de academische rijkunst van de Oude Grootmeesters van Antoine de Pluvinel (1555 – 1620), François Robichon de La Guérinière (1688–1751) and Gustav Steinbrecht (1808–1885), ging voor mij en Maestro het licht pas echt schijnen.

Clinics Bent Branderup

In mei 2005 bezocht ik als theoriedeelnemer een clinic van Bent Branderup in Friesland – georganiseerd door de familie Bolsenbroek – en de fundamentele kennis waar ik naar op zoek was, bleek zijn oorsprong ver in het verleden te hebben, toen de paardrijden een hoofdrol speelde in Europese Cultuur.

Na een zomer alle boeken van de oude grootmeesters verslonden te hebben, reed ik in september 2005 voor de eerste keer mee tijdens een clinic met Maestro bij Bent Branderup.

Sindsdien zijn alle uren die ik besteed aan het paardrijden geordend in een academisch rijkunstig kader, dat systematisch de harmonie doet toenemen. Wat een enorme opluchting en het brengt zoveel voldoening! Door de academische rijkunst heeft Maestro veel meer balans gekregen en een veel sterkere achterhand die tot dragen bereid is. Geestelijk en fysiek is Maestro vanaf de keuze voor deze rijmethode altijd heel ontspannen tijdens het rijden.

Trainingsweken in Denemarken

Van 15 t/m 28 oktober 2005 ben ik met Maestro naar Denemarken geweest om bij Bent Branderup te trainen.

De rijhal:

Twee weken lang les:

   

   

’s Avonds voor jezelf oefenen:

  

Rijden met kandare:

In de schaduw van de oude grootmeesters:

 

Maestro heeft het super gedaan!!!!

   

 

0 reacties op “Academische Rijkunst

Plaats een reactie


*