Latest Blogposts

Complicaties

20 juni 2009

De afgelopen week is Prince Elmelund bij de dierenkliniek geweest. Hij had namelijk een zaadstrengfistel die weggehaald moest worden. Bij de castratie is de zaadstreng waarschijnlijk wat te laag doorgesneden zodat dit euvel kon ontstaan.

PE is er dinsdag 16 juni aan geopereerd en het herstel verliep voorspoedig, dus hij kon eerder naar huis dan verwacht. Zaterdag 20 juni kon ik hem weer ophalen.

Hij gaat iedere keer voorbeeldig op de trailer en staat daar op zijn gemak:

Bij thuiskomst moet hij een volle week in een eigen weitje, zodat hij niet teveel kan dollen en spelen me de anderen. Toch trok hij wel bekijks en de kudde kwam hem nieuwsgierig begroeten:

Hij moet voorlopig elke dag gespoeld worden en apart staan. Over 10 dagen kunnen dan de hechtingen er uit en is hij weer de oude.

 

Time out

De afgelopen 2 weken en de aankomende week ligt de training dus helemaal stil. Het stond al in de planning om hem binnenkort een maand vrij te geven, omdat hij de afgelopen tijd zo veel heeft geleerd. In het algemeen is het altijd goed om een adempauze in te lassen na een intensieve leerperiode, zodat e.e.a. in de hersenen kan bezinken. Je zult er van verstelt staan als je ziet dat een paard na een adempauze juist sneller en meer ontwikkelt, dan als een paard alsmaar doorgetraint wordt. Dus die adempauze is vanwege de complicaties nu alvast aangebroken.

0 reacties op “Complicaties

Plaats een reactie


*