Latest Blogposts

Een hoop geleerd

6 mei 2008

Prince Elmelund is precies een week in Baak en heeft al een hoop geleerd:

Oefening 1: Voorwaarts neerwaarts in stilstand

P.E. kan zich goed concentreren en blijft braaf stilstaan en wijkt voor druk achter zijn oren.

Oefening 2: Stelling links en stelling rechts in stilstand

Hij laat gewillig zijn hoofd/hals naar links en naar rechts stellen.

Oefening 3: Ondertreden

P.E. heeft snel geleerd om met de juiste lengtebuiging op de circel te bewegen. Hij geeft goed na op de binnenteugel en spant zelf zijn binnenkant aan. Daardoor komt zijn binnenheup naar voren, zodat hij met het binnenachterbeen kan ondertreden. Hij stretcht zijn buitenspieren, zodat hij in een voorwaarts neerwaarts houding gaat lopen.

Oefening 4: Steeds meer op eigen benen

Hij valt bijna niet meer op of over de schouder en blijft mooi in balans, zodat hij iets verder van mij af kan gaan lopen.

Oefening 5: Longeren in stap

Hij kan zelfs al een paar passen op eigen benen lopen aan een nageeflijke longe, met de juiste lengtebuiging in een voorwaarts neerwaartste houding en een ondertredend binnenachterbeen.

Tot slot beloning

’s Middags heb ik het bovenstaande (wat ongeveer 5 minuten duurt) nog een keer herhaald in de binnenmanege. Zo leert hij zich te concentreren in verschillende omgevingen.

Daarna mocht hij vrij rondlopen in de binnenmanege. Door het werk wat we gedaan hebben de afgelopen week is vanzelf een goede dominantieverhouding onstaan. Hij stapt nooit ongevraagd in mijn ruimte en botst niet tegen mij aan als ”ranghogere”. Ook is het leiderschap duidelijk, ik geef altijd richting en tempo aan te geven en hij volgt graag. Als vriendelijk leider stel ik hem op zijn gemak en biedt hem duidelijkheid en veiligheid. Zo ontstond er vandaag automatisch een join up na afgloop van de training en liep hij mij door de hele binnenmanege achterna.

(filmpje is opgenomen op 12 mei)

Qua ‘beenwerk” gaat het ook steeds beter: ik kan inmiddels zijn voorbenen optillen en zijn hoeven uitkrabben.

 

0 reacties op “Een hoop geleerd

Plaats een reactie


*