Latest Blogposts

Lengtebuiging

2, 3, 4, 5 mei 2008

P.E. is een linksgebogen paard dat naar beide zijdes moet leren buigen. Dus zijn linkerpieren moeten opgerekt worden.

Het aanraken en borstelen van de benen gaat al weer stukken beter dan gisteren! Zowiezo heeft hij vandaag duidelijk veel vertrouwen in alles wat je met hem doet en van hem vraagt. Daarnaast is hij heel open en geïnteresseerd.

Later op de middag grondwerk gedaan. Gisteren was hij op beide zijdes nog duidelijk onwennig, vandaag kon je merken dat hij begreep wat de richting was waarop hij de pogingen moest wagen. Hij was heel rustig en geconcentreerd in zijn pogingen. Linksom ging makkelijker dan rechtsom. Linksom buigt hij al heel redelijk, rechtsom valt vaker op de binnenschouder.

Tot slot loopt hij heel braaf en rustig langs alle andere paarden.

Zaterdag 3 mei 2008

Vandaag alle korte sessies weer herhaald. En het gaat elke keer weer beter, makkelijker en met meer vertrouwen.

Zondag 4 mei 2008

Vandaag heeft P.E. de hele middag in de manege rondgelopen. Hij is er al zeer op zijn gemak en slentert wat rond. Dit in tegenstelling tot de eerste dag: toen ging hij tekeer van links naar rechts en van voor naar achteren. Grappig hoe snel een omgeving en de geluiden gewoon worden voor een paard.

Verder heeft hij vandaag pauze gekregen in het leerproces. Zo kan alles eens een dagje bezinken. Hij heeft wel een fijne poetsbeurt ondergaan. Hij blijft keurig staan zonder halster om en vindt het een aangename bezigheid.

Zijn sokken zitten onder de klonten klei, en deze geprobeert eruit te pulken. Bij klont drie vond hij het wel welletjes. Morgen verder. Het is al heel wat dat ik zo laag aan zijn benen kan komen.

Maandag 5 mei 2008

Prince Elmelund lijkt klein in de grote binnenhal!

< V.w.b. de bezigheden van Prince Elmelund vandaag:

  • om 9 uur lekker scharrelen in de binnenmanege
  • om 11 uur poetsen
  • om 13 uur 5 minuten werk aan de hand en eerste stap richting longeren
  • om 15 uur weer scharrelen in de binnenmanege
  • om 17 uur voetjes optillen
  • om 18 uur 5 minuten werk aan de hand en weer longeren in stap

Het poetsen gaat al heel goed. Hij staat los in de stal en vindt het allemaal prima. Ook zijn benen zijn geen enkel probleem meer. Ik mocht vandaag zijn benen borstelen, aaien en zelfs optillen. Ook mocht ik de kleikluitjes uit zijn sokken knippen!

Het werk aan de hand gaat heel goed. Hij buigt netjes van oor tot staart. Zijn staart hangt rechtsom tijdens de rechterbuiging en linksom in de linkerbuiging. Edith was vandaag op stage en kon dit goed beoordelen langs de kant.

Verder liep hij zo nageeflijk aan de hand dat ik hem gevraagd heb om de circel wat groter te maken en op eigen benen te lopen. Dit ging heel goed. Hij behield de lengtebuiging, het voorwaarts neerwaarts lopen en het ondertreden ook als hij een paar meter van mij vandaag liep.

0 reacties op “Lengtebuiging

Plaats een reactie


*