Latest Blogposts

Traversalen

30 september 2009

Op dit moment werken we aan het appuyeren.

Op naar de volgende oefening

Prince Elmelund ontwikkelt zich sinds twee weken steeds beter in de renvers. Zijn staart hangt nogal eens de verkeerde kant op, dus zijn buiging van oor tot staart klopt niet altijd, maar hij doet toch verwoede pogingen om alles goed uit te voeren.

De renvers is nog lang niet 100%, maar paarden ontwikkelen zich beter, als je de volgende stelregel aanhoudt:

Als een paard voor 2/3 een oefening kan, is het raadzaam om alvast een volgende nieuwe (vaak moeilijker) oefening aan te bieden.

Dit komt de coordinatie ten goede en zal er voor zorgen dat de ”vorige” oefening ongemerkt een stuk beter gaat.

Als het paard dus voor 2/3 de volte beheerst, is het goed om de schouderbinnenwaarts aan te bieden en dan zul je merken dat de volte ineens een stuk makkelijker gaat!

Dus PE snapt nu de hulpen voor de renvers, dus heb ik hem gisteren de renvers over de diagonaal (= appuyeren) aangeboden. De hulpen zijn dan niet anders, slechts de wand ontbreekt, dus dan moet hij het meer op eigen benen doen.

De renvers op de circel (= werkpirouette) vraagt een wat andere coordinatie en gewichtsverdeling, omdat hij met zijn achterbenen een kleinere circel moet beschrijven als de voorbenen, maar ook dat ging hem niet gek af zo voor de eerste keer.

Kijk zelf!

0 reacties op “Traversalen

Plaats een reactie


*