Latest Blogposts

Vliegenspray

6 juni 2008

Op vrijdag 6 juni heeft Prince Elmelund kennisgemaakt met de vliegenspray. Ook het optillen van de achterhoeven gaat al goed. De travers vordert ook.

Achterbenen optillen

Bij het leren optillen van de achterbenen voor het uitkrabben van de hoeven is het belangrijk dat dit veilig gebeurt. Hou het paard kort bij het hoofd vast, zodat je altijd het hoofd bij je kunt houden en de achterbenen altijd bij je vandaan blijven en doe de volgende oefeningen:

Contact laten maken met de lijn: De lijn losjes om de achterbenen:
De lijn wat meer op druk: Het optillen van het achterbeen via de lijn:
Het overpakken met de hand:
Belonen:
Als u dit nog nooit gedaan heeft wees dan erg voorzichtig en geduldig en stel het paard op zijn gemak. Zorg ervoor dat u zelf ontspannen bent en zelfverzekerd handelt . Blijf ademen (dus houd niet uw adem in) en zorg dat u geaard/gegrond bent/blijft (en niet gehaast/nerveus wordt).

Vliegenspray

Vanwege het broeierige weer zijn er veel vliegen en soms ook dazen. Er was slechts één daas in de binnenmanege maar wel een hardnekkige vervelende. Dus een goeie gelegenheid om de vliegenspray te introduceren bij Prince Elmelund:

Bij de eerste keer spuiten schrikken de paarden vaak en beginnen ze te lopen. Ga als volgt te werk:

  • Ga tussen het paard en de vliegenspray in staan en spray niet naar het paard toe, maar juist van hem af zodat hij aan het geluid kan wennen. U staat als leider veilig tussen hem en ”het gevaar” in.
  • Ga sprayen en draai geleidelijk om naar het paard.
  • Als het paard gaat lopen: Blijf sprayen en loop net zolang mee, totdat het paard stopt met lopen. Stop dan ook meteen met de vliegenspray.
  • Beloon het paard, herhaal een aantal keer totdat het paard stil blijft staan van begin af aan.
  • Vervolgens kunt u in het vervolg moeiteloos de vliegenspray hanteren.

Travers

De travers gaat elke dag beter. Linksom kan hij al een hele lange zijde volhouden. Rechtsom vindt hij wat moeilijker en wil hij nog wat teveel stuwen.

0 reacties op “Vliegenspray

Plaats een reactie


*