Page content

Marijke de Jong

Marijke de Jong

Ik geef les in de academische kunst en het rechtrichten en heb de afgelopen jaren diverse instructeurs rechtrichten opgeleid.

Deze website kan een nuttige handleiding vormen voor iedereen die op zoek is naar informatie over paardrijden en het trainen van paarden en wellicht kan het een begin van je ontdekkingsreis zijn! Met de video’s, eBooks en andere informatie deel ik mijn vakmanschap, gedachten en inzichten en ik leg het gebruik uit van de verschillende gymnastische oefeningen die het paard ten goede komen.

Mijn specialiteit is mijn kennis over de natuurlijke scheefheid bij paarden en de oplossing voor dit fenomeen: het rechtrichten! Het rechtrichten verbetert de symmetrie in het lichaam van het paard door het toepassen van speciale rechtrichtende buigingsoefeningen.

Mijn paard Maestro – een van origine erg scheef paard – is de aanleiding geweest voor mijn specialisatie. Met dit bijzondere paard ben ik destijds aan de lange doch zeer interessante weg van het rechtrichten en de academische kunst begonnen en deze weg heeft ons helemaal gebracht tot de piaffe en meer!

Maar belangrijker: ik slaagde er in om Maestro’s problemen op te lossen die te maken hadden met zijn natuurlijke scheefheid. En nu is hij in staat om met gemak en plezier datgene uit te voeren wat hem gevraagd wordt.

Maestro Maestro Maestro Maestro

Scheef in 2003 Rechtgericht in 2008/2009

.

Links zie je Maestro ten tijde dat hij heel scheef was en daardoor alles heel moeilijk vond waardoor hij in verzet kwam. Hij liet zich bijna niet longeren en galopperen was vrijwel onmogelijk. Met de rechtrichtende oefeningen werden zijn scheefheids- en balansproblemen definitief verholpen.

Maestro Maestro Maestro Maestro

Maestro en ik hebben dus een lange weg afgelegd en deze ontdekkingsreis was zeer de moeite waard! Door deze reis besefte ik dat er veel meer ruiters en paarden geholpen zouden kunnen worden en dat veel meer combinaties een hoger niveau zouden kunnen bereiken dan ooit gedacht!

Marijke de Jong

Dat deed me besluiten om deze website, maar ook het Studiepakket Rechtrichten en het Paarden Begrijpen Premium Programma te ontwikkelen. Deze online studieomgevingen zijn ontworpen voor ruiters die alles willen weten over de natuurlijke scheefheid en het rechtrichten en voor ruiters die de beste ruiter willen worden die ze maar kunnen zijn en die streven naar harmonie met hun paard.

Om mijn kennis en ervaring door te geven aan andere paardenliefhebbers – die vaak zelf worstelen met hun eigen ‘Maestro’ – is heel bijzonder en het geeft veel voldoening om paarden en ruiters weer happy te zien!

Het rechtrichten en de academische rijkunst is niet alleen bedoeld voor de hogere niveaus in de dressuur. Juist niet, het is voor iedereen en voor ieder paard weggelegd! Zelf heb ik KWPN-ers, een Andalusier en een Frederiksborger. Mijn studenten brengen hun eigen paarden mee en elk ras komt voorbij: De tinker, de ijslander, Iberische paarden, Duitse warmbloeden, het maakt niet uit, elk ras is welkom en de informatie die je op deze website vindt is op elk paard van toepassing.

Als je eenmaal bezig met het rechtrichten, dan besef je hoe belangrijk het is en tenslotte: hoe gemakkelijk het is om het te begrijpen!

Veel plezier op deze website!