Latest Blogposts

Oplossing: rechtrichten

Natuurlijke scheefheidDe meeste rijkunstige en fysieke problemen bij het paard ontstaan, doordat ieder paard van zichzelf enigszins scheef is.

De natuurlijke scheefheid is een kwestie van onbalans, dat opgelost kan worden door het paard zijn rijkunstig evenwicht te ontwikkelen, waarbij het paard 3/5 van zijn gewicht op de achterhand draagt.

En de natuurlijke scheefheid is ook een spierenkwestie, dat opgelost kan worden door het gelijkmatig ontwikkelen van de spieren.

Het rechtrichten helpt het paard bij het gelmijkmatige ontwikkelen van lichaam en ledematen en bij het ontwikkelen van het rijkunstig evenwicht.

Het gymnastiseren via de rechtrichtende buigingsarbeid heeft bij erg scheve paarden zelfs het effect van bewegingstherapie en heilgymnastiek.

Symptoombestrijding?

Het is belangrijk de oorzaak aan te pakken en niet de symptomen te bestrijden. Het is belangrijk om via het rechtrichten de scheefheid te reduceren om rugspanning en overbelasting te voorkomen.

Het is zeker niet verstandig om diverse hulpteugels (slofteugel, bijzetteugels enz) en/of speciale bitten te hanteren om bv. de nageeflijkheidsproblemen mee op te lossen.

Oorzaak aanpakken!

Via een logisch systeem van opeenvolgende gymnastiserende oefeningen kan het paard symmetrische ontwikkelen in lijf en ledematen.

Dit noemen we het rechtrichten van het paard en het rechtrichten is de remedie voor de natuurlijke scheefheid.

Alle dimensies van de natuurlijke scheefheid worden geaddresseerd en op welk vlak wordt het paard in balans gebracht.

Het doel is dat het paard ons correct kan dragen, met correct ruggebruik en zonder belasting van de voorhand.

PaardenBegrijpen

Klik HIER voor meer informatie over het gymastiseren van het paard, bewegingstherapie en heilgymnastiek >>

0 reacties op “Oplossing: rechtrichten

Plaats een reactie


*