Latest Blogposts

Paarden Begrijpen Premium Seminar 2010

Op vrijdag 15 oktober 2010 vond voor de eerste maal het Paarden Begrijpen Premium Seminar plaats.

Dit gratis seminar werd enthousiast bezocht door ongeveer 100 leden van het Paarden Begrijpen Premium Programma.

Seminar05 Seminar33

Seminar02 Seminar12

De dag begon met het voorstellen van de negen squires die gedurende de dag een demonstratie zouden geven met hun paard: Natalie vd Meide, Marlous Eertink, Sonja Braafhart, Joyce Mulder, Greetje Hakvoort, Claudia Wolters, Ylvie Fros, Karin Wittebrood en Astrid vd Ploeg.

Seminar03

De squires toonde met hun meegebrachte paarden de opleidingsladder van de rijkunst, van het longeren tot de piaffe en pirouette.

Seminar19 Seminar13

 

Ylvie Fros opende de clinic met haar 8 jarige PRE ruin Valentino en liet het longeren zien. Daarbij werd uitleg gegeven over de eerste drie stappen van het rechtrichten: de lengtebuiging, het voorwaarts neerwaarts lopen en het ondertreden:

Seminar1 Seminar06

Daarna toonde Greetje Hakvoort met haar 3 jarige hengst Coco het basiswerk aan de hand. Een jong paard kan nog niet intensief getraind worden, maar kan spelenderwijs wel al de schouderbinnenwaarts, travers en renvers aanleren:

Seminar10 Seminar07

Vervolgens kwamen de zithulpen aan bod die gedemonstreerd werden door Natalie vd Meide met haar PRE Amaroso. De links- en rechtszit, de fysieke zit, de statische zit, de ontlastende en belastende zit werden in de praktijk getoond:

Seminar14 Seminar16

In de clinic met Claudia Wolters en haar paard Oscar werd aandacht besteed aan de been- en teugelhulpen. Het juiste moment, de juiste plaats en de juiste hoeveelheid van een beenhulp kwam aan bod en de diverse beenhulpen zoals de ‘om heen buigende’, ‘van af buigende’, ‘begrenzende’, ‘ondertredende’, ‘verzamelende’ en ‘als frame’. Daarnaast kwamen de directe en indirecte teugelhulpen aan bod om zowel het hoofd als de schouders en voorbenen te kunnen begeleiden:

Seminar18 Seminar20

Karin Wittebrood liet met haar Mi Carino alle zijgangen aan de hand zien. De schouderbinnenwaarts werd getoond om het binnenachterbeen buigzaam te maken (de vierde stap van het rechtrichten). De travers, renvers en het appuyeren maken het buitenachterbeen buigzaam (de vijfde stap). Het buigzaam maken van beide achterbenen tegelijk (zesde stap), vindt plaats in de piaffe en galoppirouette. De werkpirouette en de halfsteps geven daar een eerste aanzet toe:

Seminar23 Seminar24

Daarna liet Astrid van de Ploeg dezelfde zijgangen onder de ruiter zien met haar paard Tonette. Zowel in stap als in draf werden de schouderbinnenwaarts, travers, renvers, het appuyeren en de werkpirouette getoond, waarbij zowel het lichaam als de afzonderlijke achterbenen buigzaam werden gemaakt:

Seminar29 Seminar28

Sonja Braafhart liet met Schweppes de verzameling in stap en draf zien. De half steps en piaffe verzamelen het paard, zodat beide achterbenen gelijktijdig gaan inbuigen:

Seminar31 Seminar32

Marlous Eertink toonde met de 16 jarige Mantra de verzameling in galop via de galoppirouette en de galopwissel uit. Deze oefeningen werden eerst in stap uitgevoerd en vervolgens in galop:

Seminar40 Seminar37

Tijdens het seminar was er ook gelegenheid voor het delen van momenten en het stellen van vragen.

Seminar04 Seminar26

Na afloop van de demonstraties waren er ook nog speciale vragenworkshops waarbij de squires het hemd van het lijf gevraagd kon worden.

Aan het eind van de dag kreeg iedereen nog een dvd mee naar huis.

Seminar38 Seminar39

Daarnaast hebben we gezamelijk met alle leden een mooi bedrag van 1000 euro ingezameld voor Brookes Hospital.

Al met al was het een fantastische dag, met enthousiaste en gezellige Premium leden en een geweldige sfeer, met super demonstraties van alle squires en een prachtige inzet van al hun paarden.

Bedankt iedereen!!!

Seminar21 Seminar01

Kijk hier naar een impressie van deze dag:

In Paarden Begrijpen Premium Programma is het gehele seminar en alle demonstraties volledig te bekijken.

8 reacties op “Paarden Begrijpen Premium Seminar 2010

Plaats een reactie


*