Latest Blogposts

PaardenBegrijpen Seminar weer groot succes!

Het straightnesstraining Seminar was weer een groot succes! Het waren hele boeiende dagen met alle straightnesstraining leden. Wat een fantastische groep mensen! En wat een geweldige sfeer!

Het seminar startte op vrijdag 25 oktober met de forumdag.

Forumdag

De forumdag was S.U.P.E.R. gaaf met zeer boeiende lezingen, demo’s en workshops over voeding, ruiterfitheid, stemexpressie en diverse andere interessante onderwerpen met een hoog BTW gehalte (Bijzonder Toegevoegde Waarde ) ;).

De dag was heel afwisselend en er was genoeg te zien, te doen, te ervaren, te ontdekken, te beleven, te realiseren en te verdiepen en te verbreden.

En tussendoor was er voldoende tijd om bij te kletsen!

Paarden Begrijpen Seminar

Reuze bedankt Rosan Veer, Myriam Matthee, Suzanne Buijsse, Kathleen Snippe, Gary Stals, Simone Bosgra, Lucie Klaassen, Anouk Wienia, Marjan Boer en Natascha Bos voor jullie zeer waardevolle bijdrage op deze dag!

Reacties op facebook over deze dag:

Elly Albers Het was inderdaad een geweldige dag, met boeiende lezingen, demo’s e.a., ik ging met een vol hoofd naar huis.

Marc Blommers Inderdaad echt super gaaf! Zit weer bomvol gedachte, energie en zin om direct met de paarden aan de slag te gaan! Nogmaals super bedankt!

Jane Van Geffen-Vd Heijden Echt super interessant. Was nog hyper toen ik thuis was. Tot de volgende keer.

Wendy van Hoof Het was echt super en idd nog helemaal hyper thuis.

An Leys Ben superblij dat ik er bij was. het was geweldig XXX bedankt iedereen voor de super dag!!!

Premiumdag en Professionaldag

De dagen erna spraken we over veel concepten, waarbij we ons realiseerde dat de ‘kaart niet het gebied is‘.

En we kwamen erachter dat ‘het leven is wat er plaatsvindt terwijl je bezig bent om andere plannen te maken‘.

We beseften dat balans niet iets statisch is en dat ‘verandering de enige constante is in het leven‘.

We ontdekten dat een probleem een ongelooflijk ‘geschenk is in vermomming‘ als je het gebruikt om te leren.

We zagen dat een open en goede verbinding met het paard de basis is van alles.

We waren ons bewust van de mentale staat van ons paard en probeerde het paard in de ‘figuring out state’ te houden en niet in de ‘afhaak staat’.

We hebben geprobeerd om het niet-tastbare tastbaar te maken en we oefenden met onze mentale en energetische communicatie.

En we hebben met onze zichtbare hulpen ‘minder eerder’ gedaan, in plaats van ‘later meer’.

We hebben ook ervaren om de oefeningen op een organische manier te laten ontstaan in plaats van ze te doen op een mechanische manier.

Paarden Begrijpen Seminar

Alle ruiters deden het echt geweldig met hun prachtige paarden en het was verbazingwekkend hoe snel ze alle instructies konden absorberen en te integreren.

Reacties op facebook van deelnemende ruiters: 

Anouk Wienia
Weer thuis na drie ontzettend leerzame en inspirerende dagen. Vrijdag de Forumdag met interessante demo’s en lezingen én de presentatie over Manuele lymfedrainage door Natascha BosMarjan Broer en mijzelf. Zaterdag was de Premiumdag en Zondag de Professionaldag. Beide dagen kregen vijf combinaties, waaronder Berber en ik, les van Marijke de Jong. De eerste les kwam onze grote gremlin ‘spanning’ om de hoek. Het ging zeker niet slecht maar oh wat was ik ontzettend blij dat in de les van vandaag de spanning slechts aanwezig was maar echt hanteerbaar bleef en Berber ook met publiek, camera’s en ‘van huis’ kon laten zien wat ze nu in huis heeft. En nog belangrijker; dat we met de aanwijzingen van Marijke gevoeld hebben hoe het nog fijner kan worden. Bedankt Marijke de Jong en Claudia Wolters. Het was een fantastisch weekend en het was super om de andere combinaties te zien en zo veel gezellige rechtricht-collega’s te ontmoeten!

Suzan Minten
Genoten van een top weekend, Forumdag, Premiumdag en Professional dag georganiseerd door Marijke de Jong en Claudia Wolters. Interessante en waardevolle lezingen tijdens de forumdag, inspirerende en interessante theorie, mooie combinaties aan het werk gezien en als kers op de taart voor mij de lessen met Ibice. onwijs trots op hem en met de nieuwe inzichten gaan we verder aan de slag! Woorden die voor mij een nog diepere betekenis en gevoel hebben gekregen in de lessen met Marijke de Jong zijn connectie, organisch, dignity, verantwoordelijkheid, openheid en trots! Super bedankt Marijke en Claudia voor deze topdagen!

Yvonne Roosen
Weer heel thuis van 2 leerzame dagen rechtrichten. Zita was super braaf. Toch spannend na zo veel jaren weer zelf met paard op pad.
Genoeg mentale en fysieke stof tot nadenken en te oefenen. Dank je Marijke de Jong. Ik ga er mee aan de slag.

Judith Egging
Hoi Marijke, onwijs bedankt voor alle inzichten daar kunnen we heel veel mee , ik vond het een eer dat Luna en ik mochten komen heel erg bedankt.

Overige reacties op facebook:

Rosan Veer Vandaag weer een geweldige dag gehad op het seminar van PaardenBegrijpen. Zoveel interessante concepten en inzichten kwamen voorbij, gave combinaties in de bak en Marijke de Jong was goed op dreef! Ik gloei nog na van alle inspiratie

Annita Van de Kraats Ik had vandaag weer zo’n gave clinic dag bij Marijke de Jong tijdens de premiumdag. En zo leuk om weer even te spreken met alle bekenden en onbekenden. Wat is het toch superleuk en interessant allemaal. Het is ook gewoon niet uit te leggen je moet het meemaken.

Maaike Houter Het was een super weekend! Heel veel geleerd en bewustwording mee gekregen. Dingen terug gevonden bij mijzelf! Zeer waardevol. Dank je wel Marijke en Claudia

Elsa Boddéus Ik had deze drie dagen ook voor geen goud willen missen!

Bedankt voor de leuke berichten!

En alle straightnesstraining leden: bedankt voor jullie gezelligheid, openheid, bewustwording, warmte en het enthousiasme dat jullie allemaal meebrachten gedurende alle dagen!!!

1 reactie op “PaardenBegrijpen Seminar weer groot succes!

Plaats een reactie


*