Latest Blogposts

Uitwisseling met Noora Ehnqvist

Noora EhnqvistOp 4, 5 en 6 december 2012 hebben Claudia Wolters en ik een uitwisseling van kennis, expertise en ervaring gehad met Noora Ehnqvist uit Finland.

Noora wilde graag meer weten over het rechtrichten en wij waren benieuwd naar haar werkwijze.

Dit leverde wederwijds vele waardevolle inzichten op en opende aan beide kanten nieuwe deuren.

Tijdens de drie dagen hebben we een interessante uitwisseling gehad met Prince Elmelund, El Blanco, Romanesque, Maestro, Toronto en de paarden van Claudia: Oscar, Dylano en Sir Maestro.

Noora Ehnqvist

Wie is Noora?

Noora Ehngvist haar eerste paard bracht haar op de weg waarop ze zich nu bevindt en kwam daardoor in contact met Klaus Ferdinand Hempfling. Nadat ze veel van hem geleerd heeft, heeft ze als zijn persoonlijk assistent veel met hem samengewerkt en hem geassisteerd bij het geven van cursussen in Denemarken.

Noora helpt nu wereldwijd mensen en paarden die relationele problemen hebben met elkaar.

Voor Noora is het hervinden van de authenticiteit en de waardigheid van het paard een belangrijke schakel in het oplossen van de problemen.

Daarbij is haar uitgangspunt dat paarden niet slechts ’tools’ zijn voor mensen, maar trotse, krachtige en gevoelige individuen met een ziel: als mens moeten we het paard dit niet te ontnemen, maar juist aanmoedigen en in de juiste richting begeleiden.

Om de mensen te helpen bij dit proces, helpt Noora de mensen om allereerst de ogen te openen voor al het bovenstaande en vervolgens toont ze hen de weg naar hun eigen authenticiteit, naar gevoel en gevoeligheid (‘sensitivity’), intuïtie, bewustzijn, puurheid, eerlijkheid en kalme, vriendelijke en zachte assertiviteit.

Hierdoor verdwijnen innerlijke blokkades en zo onstaat innerlijke balans bij het paard en innerlijke balans bij de ruiter, wat uiteindelijk leidt tot een harmonieuze relatie met een gevoel van ware verbinding (’togetherness’).En in een harmonieuze relatie helpt het rechtrichten om ook het lichaam in balanste krijgen, vandaar dat Noora contact met ons opnam om meer te weten te komen over het rechtrichten.Foto: Noora Ehnqvist met OscarNoora Ehnqvist

Over de uitwisseling

Het was een super driedaagse met Noora, echt enorm waardevol. Zoals gezegd, wederzijds werden nieuwe deuren geopend en bestaande concepten konden zich heel mooi verdiepen en verbreden.

Noora is een veilige haven voor als je echt niet meer weet hoe je je paard moet bereiken. Ook voor als ruiter en/of paard veel ‘oud zeer’ met zich meedragen, is Noora een uitkomst. Op haar authentieke en gevoelige wijze helpt zij de combinatie om weer in balans te komen.

Maar juist ook als je een goede relatie met je paard zorgt haar unieke kijk op het paard voor nog meer verdieping en verbreding.

Een ontmoeting met Noora is een enorme aanrader!

Noora Ehnqvist op facebook:

“Fantastic 3 days behind, full of purity, depth and deep understanding. Living in honest and pure level with open and wise ladies Marijke de Jong and Claudia Wolters.

We shared our expertice and opened our souls to the wisdom of each other … and the most important: to the depth of horses.

I LOVED to feel how close these worlds can be and when done purely they complete each other. I was a beginner in a new university and I love to feel how much there is to learn and grow, not away from the essence, but in the essence!

Also, I can now recommend these fantastic people to my customers: you and your horses are safe with them.”

Wil je meer weten over Noora Ehnqvist?

Meer informatie over Noora vind je hier: www.sensitivehorse.com.

0 reacties op “Uitwisseling met Noora Ehnqvist

Plaats een reactie


*