Latest Blogposts

Het karakter van het paard naar de 5 elementen

Er bestaan 5 hoofdtypes paarden. Deze types zijn gebaseerd op een eeuwenoude oosterse karaktertype indeling.

Het karakter van een paard kan ingedeeld worden in 5 elementen: water, hout, vuur, aarde en metaal.

Deze elementen worden ook toegepast in de acupunctuur. De elementen vertegenwoordigen bepaalde fysieke eigenschappen en karakteristieken en wijzen ook op persoonlijkheidskenmerken in zowel mens als paard. Ieder paard bezit kenmerken van alle elementen, maar vaak is een van de elementen overheersend. Hierbij een globale indeling:

  • Houtpaard: een onvermoeibare harde werker,dynamisch, energiek, vastbesloten, agressief, competitief, temperamentvolpaard met de hoofdemotie woede (ren-, springpaarden)
  • Vuurpaard: een vrolijk en intelligent paard, een gezellige, aanhankelijke aandachttrekker, showtype, wil in middelpunt belangstelling staan, vol levenslustmet als hoofdemotie vreugde (showpaarden, dressuurpaarden)
  • Aardepaard: een stabiel paard, vriendelijk, betrouwbaar, zachtaardig, flegmatiekmet als hoofdemotie sympathie (manegepaarden)
  • Metaalpaard: een ongecompliceerde, rustige volger, goede werker, ongeïnteresseerd, recht door zee, nononsense,geen extremen, met als hoofdemotie verdriet (politiepaarden, westernpaarden)
  • Waterpaard: een angstig, wantrouwend, vaak introvert paard met als hoofdemotie angst (fokmerrie’s)

0 reacties op “Het karakter van het paard naar de 5 elementen

Plaats een reactie


*