Latest Blogposts

Reacties op het eBook Rechtrichten

gratis eBook

.

Via deze website heb je het e-book ‘Een Introductie Tot Rechtrichten’ gratis kunnen downloaden.

Ik ben benieuwd of het je bevalt en of je er iets aan hebt gehad.

Als je wilt kun je hieronder een reactie achterlaten.

39 reacties op “Reacties op het eBook Rechtrichten


Comment author said

Door Marjolein op 27 maart 2014 om 21:41

Hey!
Bedankt voor je E-book!
Komt ie ooit nog in een gedrukte versie? 🙂
Bedankt!

Marjolein

 

Comment author said

Door Anneke Hamstra op 26 december 2013 om 10:53

Hallo Marijke,
Ik vind dit een mooie aanvulling, verduidelijking en verdieping van mijn eerdere paardenkennis. Ik ben bezig met het voorbereiden van mijn jonge IJslander op het rijden en verwacht dat dat hiermee gemakkelijker zal gaan voor hem, omdat hij leert hoe hij zijn balans kan vinden. Ik heb nu ook het studiepakket rechtrichten aangeschaft. De eerste ervaringen met de LVO oefeningen zijn prima, hij pakt het razendsnel op.

 

Comment author said

Door miel op 10 augustus 2013 om 16:15

Beste Marijke,

Sorry ik klikte uw site aan terwijl ik fotos van paarden zocht.
Nogmaals excuus voor storen en veel plezier met uw werk.

Groetjes.
miel

 

Comment author said

Door Cheryl van Ommen op 29 juli 2013 om 14:46

Hallo

I
Ik ben met mijn paso merrie bezig met rechtrichten. Zij is al 10 jaar oud en grondwerk is haar niet vreemd dus dat gaat super! Ze is n stuk soepeler geworden en haar rugprobleem is eigenlijk verdwenen. Mijn andere knollie, een 5-jarige engels volbloed die van de baan komt, vindt het allemaal lastiger. Hij steigert nogal makkelijk als hij gefrustreert raakt. Ook heeft hij n erg hoog energieniveau. Desalniettemin zie ik bij hem ook langzaam verbeteringen.Dus een zeer leerzaam e-book waar ik veel aan heb!

Groetjes

 

Comment author said

Door Pat op 18 juli 2013 om 23:25

Beste Marijke,

Na een paar jaar geleden een workshop gevolgd te hebben, was het wel weer tijd voor wat opfriswerk. Ik ben blij met het ebook. Mijn paard is herstellende van een tussenpees blessure. Het revalideren wil ik niet te saai maken en gebruik daar de oefeningen in het ebook voor.

 

Comment author said

Door esther op 20 mei 2013 om 19:32

beste marijke

ik ben nu 4 weken intotaal bezig met het recht richten van mijn paard .
wat een verandering van trainen maar wat een uitkomst .
ik heb het wel een poosje gedaan toen mijn paard kreupel was maar nooit echt serieus mee bezig gegaan .
nu heb ik de kaptoom besteld en hier mee begonnen met trainen en ik zie mijn paard helemaal veranderen in gedrag en kwa bespiering.
helaas hebben we ook een tegen slag waardoor ik nu al een week niet heb kunnen trainen en voorlopig alles op een laag pitje staat met mijn eigen paard maar nu mag ik het leren met een paardje die er al wat meer ervaren mee is .
zeker een aanrader om zo af en toe ook te kunnen doen .
ik ga hier zeker mee door en ga zeker op het werk dit ook vertellen .
hoe krijg ik paarden met een probleem normaal onder het zadel .

gr esther

 

Comment author said

Door Roel op 20 mei 2013 om 15:46

Mijn dochter gaat 8 juni 6 weken naar Zuid Afrika, en gaat daar mishandelde paarden, proberen weer op de rit te krijgen. Hierbij zal ze jouw boek meenemen, dat ze welicht zou kunnen gebruiken. Ze gaat naar een paardenopvang in de Transvaal, (waar ik geboren ben) dat gerund wordt door Nederlanders.

Vriendelijke groet,

Roel

 

Comment author said

Door Roel op 20 mei 2013 om 15:36

Beste Marijke,
Ik wil je bedanken voor dit prachtige boek. Mijn dochters en ik zijn veel met de paarden bezig en mijn jongste dochter past het ook toe tijdens de trainingen en les geven in het grondwerk, aan anderen. Ik raad het iedereen aan om het te printen, zodat je het “bij de hand” hebt. Mijn dochter heeft 4 jaar op school gezeten en specifiek voor paarden geleerd maar veel niet geleerd wat in jouw boek staat. mooi meegenomen dus.
Hierbij bedank ik je, en mijn dochters, voor het “intelligente” boek. Je bent een kunstenaar op dit gebied.

Hartelijke groet,

Roel

 

Comment author said

Door Emily Van Riet op 16 mei 2013 om 13:33

Alsavi (mijn merrie) en ik willen je alvast bedanken voor het leerzame boek. Ik ben begonnen met enkele oefeningen en tot nu toe gaat alles heel goed. ook mijn paard heeft er veel plezier aan want het maakt onze band enkel sterker.

groetjes Emily

 

Comment author said

Door Marja op 5 mei 2013 om 13:10

Hallo Marijke,

Hartelijk dank voor het leerzame e-book, ik ben nog vol op bezig met trainen op deze manier.

Groeten Marja

 

Comment author said

Door monique op 3 april 2013 om 19:05

na 17 jaar niet gereden te hebben ben ik sinds 2,5 jaar weer actief en ik kan je zeggen het valt niet mee.ik ben bijrijder van iemand en jeetje wat heb ik het vroeger verkeerd gedaan.ben me nu erg in het paard en anders rijden aan het verdiepen en was dus erg blij met je boek en alle info die ik maar kan krijgen.Ik heb erg veel moeite met het juiste te voelen maar leer nu ook veel op de grond door te longeren en met het paard bezig te zijn.Sinds 4 maaanden rijd ik op een ander paard en dit is weer helmaal anders.Maar het paard heeft geduld met mij en samen hebben we wel erg veel plezier wat toch ook wel belangrijk is.Voorlopig blijf ik me dus verdiepen in alles wat met paarden te maken heeft en in me zelf zodat we straks een super combie worden.

groetjes Monique

 

Comment author said

Door Dimphy op 24 maart 2013 om 08:11

Hoi Marijke,

Het is voor mij altijd de kunst om de tijd te vinden en te kunnen plannen. Maar ik hou vol. Ik heb het boek gelezen, duidelijk, herkenbaar en leerzaam. Inmiddels ben ik ook de video’s van de trainingsformule aan het bestuderen enz. Ik hoop na jaren van headshaken van mijn paard, vooral in het voorjaar en zomer, iets te kunnen bereiken. De hoop heb ik nooit opgegeven, heb van alles al geprobeerd. Deze training is de laatste optie en moet lukken.

 

Comment author said

Door anouk op 16 maart 2013 om 15:10

hoi,

ik vind het een leerzame e-book je kunt er wel wat mee

groetjes

 

Comment author said

Door Sieta Nagtegaal op 16 maart 2013 om 12:19

Na een kennismaking met rechtrichten, ben ik nu op zoek naar meer informatie over dit onderwerp. Op deze manier, via google, op je site terechtgekomen en de e-boeken gedowload. Het zijn duidelijke en prettig te lezen boeken en regelmatig pak ik ze om ze weer eens opnieuw te lezen en te leren. Smaakt naar meer!

Met vriendelijke groet,

Sieta Nagtegaal

 

Comment author said

Door Els Nagels op 10 maart 2013 om 15:47

ik weet niet wat ik fout deed, maar ik heb het boek jammer genoeg niet binnengekregen
sorry voor de late reactie, ik was even op vakantie
groetjes els

 

Comment author said

Door Johan op 9 maart 2013 om 15:16

Het ebook gebruik ik voornamelijk om bepaalde grondoefeningen aan te leren bij mijn paard. De principes erachter zijn mij duidelijk, als het paard het al kan is het ook duidelijk, maar de manier om een paard het aan te leren vind ik af en toe een uitdaging. Toch leuk om te zien als het dan toch lukt, stapje voor stapje.

 

Comment author said

Door Jolenta op 9 maart 2013 om 14:22

Hoi Marijke,
Ik ben sinds een week of 6 premium lid en heb ook andere mensen om mij heen kennis laten maken met jouw site. Ik vind hier alles wat ik nodig heb. Ook het e book is erg duidelijk uitgelegd waardoor ik het direct kan toepassen in de praktijk op het niveau waar wij nu zitten. Ik heb sinds kort een nog net geen 5 jarige friese luxe gebouwde merrie waar ik het rechtrichten op toepas. Erg sensibel paard die veel ziet (snel afgeleid) maar door het vanaf stap 1 goed te doen nu echt bezig is. De LVO zit er goed in! Ik ben inmiddels al met uitschuiven aan de longe begonnen. Een totaal ander paard dan mijn friesje die ik ook train (van mijn schoonzusje,) is n KWPN paard, ongelooflijk stijf en liep ogenschijnlijk keurig ad longe met als hulp de touwtjes. . . zijwieltjes dus zo bleek. Onder het zadel begon ze kreupel gedrag te vertonen met daarbij af en toe een spaanse (ongevraagde!) pas. Nadat alles is uitgesloten door n dierenarts etc heb ik haar geadviseerd om haar te gaan rechtrichten! Eenmaal afgekoppeld van de longe bleek er nl van alles mis te gaan, kon totaal niet op eigen benen lopen. Ik heb haar geadviseerd jouw methode toe te passen en heb haar hierbij geholpen. Het gaat al een heel stuk beter, heeft de LVO ook onder de knie, en ook met haar kunnen we al een beetje opschuiven van naast de man naar ong een meter of twee van mij af. Waanzinnig om te ervaren. En er is weer een paard geholpen want daar gaat het om!!
Ik hoop dat ik in de toekomst de opleiding kan volgen tot rechtrichten om zo meer mensen en paarden te mogen helpen.
Echt heel knap hoe je alles op papier hebt kunnen zetten, zelfs mijn partner die geen ervaring met paarden heeft studeert mee en snapt het. Dan is het pas echt duidelijk lijkt me! Enorm bedankt voor alle informatie tot nu toe!
Groetjes Jolenta

 

Comment author said

Door Ine Pypaert op 7 maart 2013 om 21:03

Hey Marijke,

Ik ben al een tijdje bezig met mijn 4jarig paard recht te richten. Het e-book is een nuttige aanvulling op mijn lessen. Ik vind deze manier van werken zeer aangenaam om te doen en heel paardvriendelijk.

groetjes

 

Comment author said

Door Suzanne op 7 maart 2013 om 13:02

Beste Marijke,
Ik ben ook al sinds mijn stage vorig jaar bezig met het rechtrichten van mijn paard met behulp van de dubbellonge. Dit bevalt mij zeker, omdat er toch meer band met mijn paard ontstaat die al behoorlijk eenkennig is. Jouw boek is geschreven zodat het lekker leest. Ik heb het aan een stuk door gelezen en veel kwam mij al bekend voor, maar werd toch weer even opgefrist. Ik hoop dat je nog meer van deze boeken gaat schrijven, want ik lees ze zeker!

Groetjes,

Suzan

 

Comment author said

Door Mady op 6 maart 2013 om 16:05

Hallo Marijke,
Je e-book vind ik zeer interessant en leerzaam. Gelukkig is mijn Quarter niet scheef. Maar grondwerk doe ik gewoon graag en kan haar alleen maar ten goede komen. Heb veel aan de voor mij nieuwe oefeningen.
Dank je wel….
Groetjes, Mady

 

Comment author said

Door Carla Lucassen op 2 maart 2013 om 14:46

Hi Marijke,

Via Sonja Braafhart ben ik aan je website E boek gekomen. Ik ben er heel erg blij mee, doe oefeningen met een van mijn 12 paarden om hem wat meer recht te richten. Ik ben het eens met iemand hier die zei: het is op papier iets makkelijker dan in de praktijk. Ik leef in de bush van Zuid Afrika en heb een horsesafari bedrijf, en ik vind het een verrijking dat ik op een andere manier bezig kan zijn om problemen te verhelpen met grondwerk. En voor mij is het fijn om iets praktisch bij de hand te hebben…ik ben redelijk vaak maar wat aan het proberen hier, dus grote hulp voor mij, dank je wel. Groet Carla Lucassen, van Savannah Horse Trails in Zuid Afrika.

 

Comment author said

Door Mariska op 1 maart 2013 om 18:30

Beste Marijke,

Ben heel blij met de info die ik via hier kan vinden, want om eerlijk te zijn dacht ik het goed te doen, maar zijn toch punten waar ik dus via hier achter kwam dat die zeker wel verbeterd konden worden. En dus vandaag was de dag dat ik met onze paarden met deze manier van rechtrichten heb laten kennismaken en ben er heel positief over. En dus zeer tevreden en ik ga me er eens verder in verdiepen en denk erover om toch eens begeleiding hiervoor te gaan zoeken..vind het hoogst interessant en wil u ook bedanken dat u deze kennis met ons wilt delen.

Vriendelijke Groeten,
Mariska

 

Comment author said

Door Anne op 1 maart 2013 om 16:35

Hoi Marijke,

Met veel plezier lees ik de informatie op je site. Ik overweeg om de opleiding tot instructrice te gaan volgen in 2015/2016.
Ik heb alleen één vraag: Ik wil gaan beginnen met rechtrichten van mijn ijslander (19 jaar oud), maar heb verschillende verhalen gehoord over het rechtrichten bij gangenpaarden. Is het werkelijk zo dat de tölt verloren gaat als het paard rechtgericht wordt? Het lijkt me erg goed voor mijn merrie om soepeler te worden, maar ik zou het ook zonde vinden om de tölt (waar ik zo mijn best voor heb gedaan) te verliezen. Is er een manier om dit te voorkomen?

Groetjes, Anne

 

Comment author said

Door Marieke op 28 februari 2013 om 22:31

Heel leuk om te lezen!! Ik zou graag aan de slag willen met al deze informatie. Helaas heb ik mijn paard moeten laten inslapen, vanwege een ernstige hartritmestoornis en een vergroeiing in het bekken.
Maar met mijn volgende paard zal ik er zeker mee aan de slag gaan. Maar die moet ik eerst nog even vinden!

groetjes, Marieke

 

Comment author said

Door Kristel Van Rillaer op 28 februari 2013 om 21:54

Hoi Marijke,

Ik ben heel blij dat ik je ebook mocht downloaden ik heb er al een paar oefeningen uit geprobeerd. Aangezien mijn paard van nature heel scheef is ben ik blij dat er oefeningen bestaan die mij en mijn paard kunnen helpen.
Ik ondervind wel dat de praktijk niet zo gemakkelijk is dan de theorie. Maar oefening baart kunst.
Ik hou je zeker op de hoogte.

Groeten en bedankt
Kristel

 

Comment author said

Door Geert van Eijk op 28 februari 2013 om 17:37

Dag Marijke, ben inderdaad met recht richten, vrij in de paddock, aan de hand en aan de longe bezig. Het gaat goed vooruit. Aan je e boek heb ik veel. Als een paard nooit bokt en er nooit tussen uit heft proberen te komen en dat sinds gisteren wel het geval is kan dat iets met het recht richten te maken hebben? Hoe vaak per week en hoelang per keer is gemiddeld? Aan 1 kant op de linkerhand zit Pjakkur( mijn IJslander 5 1/2 jaar) nog vaster dan op de rechterhand. Zijn rug is in draf niet echt ontspannen en benedenwaards voorwaards zien we alleen in stap in draf gaat dat niet. Groet Geert

 

Comment author said

Door wendy op 28 februari 2013 om 09:44

hallo
eerst en vooral wil ik je bedanken om dit te willen delen ik heb zelf een 4 jarig paardje en hij heeft wat balans problemen dus ik zal zeker deze oefeningen toeâssen en hopelijk boeken we snel voorruitgang
gr wendy

 

Comment author said

Door hans op 27 februari 2013 om 23:20

hallo marijke

IK vind het ebook leuk

en intersant

groetjes hans

 

Comment author said

Door Fiona willemsen op 27 februari 2013 om 19:05

Ik kijk er regelmatig in en vind het zeer interesant allemaal ook wel nieuw voor mij en ben ook al voorzichtig bezig met de oefeningen aan de hand, en soms ook te paard. Bedankt voor het delen en dat het ook gratis is,word zeer gewaardeert!!!!!!

 

Comment author said

Door tineke op 27 februari 2013 om 14:52

Hallo Marijke,
Hier dan mijn reactie op “het rechtrichten”. Ik ben me er al een paar jaar van bewust dat dit voor het behoud van het paard van levensbelang is als je het ook wil rijden. En iedere keer dat ik erover las en het toe wilde passen, vond ik het steeds enorm ingewikkeld om te zien of ik het goed deed. Dat wil zeggen of het paard goed getraind werd.
Na lezing van jouw hoofdstuk hierover en je filmpjes van you tube zie ik ineens waar ik naar moet kijken als ik met haar ga oefenen (ijslandse merrie) en zie ik ook binnen 3 weken al vooruitgang. Bovendien vindt ze deze structuur ook nog leuk! Dus erg bedankt voor al je moeite om deze heldere informatie met ons en de paardjes te delen!

 

Comment author said

Door Whitney op 27 februari 2013 om 11:10

Bedankt voor deze waardevolle informatie! Ik vind het heel interessant en probeer het dan ook zo veel mogelijk toe te passen!

 

Comment author said

Door Simone op 26 februari 2013 om 11:00

Hallo Marijke,

Vind de basis waar iedereen vanuit zou moeten gaan.
Goed omschreven. Zou een heleboel problemen oplossen.

 

Comment author said

Door Esmeralda op 14 februari 2013 om 15:30

Hoi Marijke,
uit nieuwsgierigheid heb ik je ebook gedownload. Helaas door de slechte weersomstandigheden (buitenbak) nog niet toegekomen aan echt ermee aan de slag te gaan. Ik doe eigenlijk al een aantal oefeningen, maar lees nu weer wat daar de reden van is. Mijn pony loopt al ruim anderhalf jaar niet goed, scheef met haar hoofd naar buiten op de linkerhand en als ik haar niet met veel trekkracht daar houd gaat ze links naar binnen de hoefslag af. Dit is heel onaangenaam met rijden maar dat doet ze niet voor niets natuurlijk. Ik heb sinds kort een nieuw zadel en hoop dat dit ook meewerkt om de problemen op te lossen. Ik heb al tijden het idee dat ze iets heeft maar kan niet de vinger erop leggen wat, ze loopt niet kreupel en ik heb haar laten masseren en osteopatisch laten behandelen. Hier kwam verder niet iets heel bijzonders naar voren. Ik ga als koning winter het land eindelijk eens verlaten heeft intensiever aan de slag met de oefeningen. Groetjes
Esmeralda

 

Comment author said

Door VERREKT op 13 februari 2013 om 09:21

Hallo Marijke, Dankzij jou e-boek, ben blij om mijn ervaring (die ik dacht te hebben meegekregen via de manege) nu eens eindelijk bij te schaven en met succes. Stapvoets wel maar met succes. Wat ze jou leren in de manege is louter recreatief. Wat je via jou e-book kan aanleren is gewoon de max. Het blijft je boeïen. Dat is belangrijk. Bedankt om jou kennis met ons te willen delen. Doe zo verder en laat de paarden alsook de ruiter er ook van genieten. Een gezonde geest in een gezonde lichaam zowel voor paard en ruiter. Wat wil je nog meer? Mvg. Andréa

 

Comment author said

Door koos v d polder op 11 februari 2013 om 13:38

Hallo Marijke,helemaal te gek,natuurlijk weten we allemaal al wat van paarden af.
Maar om je now how te bevestigen heb je graag wat naslag om dat te verifieren.
En je wordt toch nieuwsgierig naar de andere mogelijkheden die jij toepast op je paarden zodat ik daar een heleboel van geleerd heb en nog leer.
Ik heb nog niet een paard gehad wat zo krom was,bingo ik heb er een,of ik had er een,maar na de wijze lessen van het straightnesstraining is het paard redelijk op orde.

 

Comment author said

Door Erica op 11 februari 2013 om 07:54

Hallo Marijke,
Graag laat ik hier een reactie achter. Je geeft ons een waardevolle schat aan informatie dmv deze E-books. Ik leer dingen die ik anders nooit te weten zou zijn gekomen. Dank je wel ! Fantastisch werk dt je doet.

 

Comment author said

Door kristine op 10 februari 2013 om 21:48

Beste Marijke,

Mijn oudste paard van 20 jaar gaat nog steeds goedgezind mee op wandeling. Zij wordt bereden door een
andere ruiter en ik rijd op mijn jongste paard van 9 jaar. Hierdoor is me opgevallen als zij voor mij rijdt dat haar zadel steeds scheef trekt en het steeds terug moet rechttrekken. Daardoor ben ik begonnen met jouw cursuspakket rechtrichten. Lengtebuiging, voorwaards neerwaards en ondertreden van de achterhand.Nadat ik dit al een aantal keren geoefend had door grondwerk en longeren ondervind ik al een serieuze verbetering. Haar zadel trekt niet meer scheef. Echt plezant als je zo snel resultaat boekt.
Ik heb me voorgenomen om dit regelmatig te onderhouden en nu ook met mijn jongste paard.
Ik ben blij dat ik je leren kennen heb! Het is heel leerrijk dankzij de video’s want daardoor kun je eens vergelijken of ik het ook zo doe en goed doe.
Dank,
Kristine.

 

Comment author said

Door Laura op 10 februari 2013 om 19:39

Hallo Marijke,

ik ben al ouder, heb jaren les gehad van iemand van de oude schhol, ben nu weer met een jong paard bezig en ook ik weet hoe belangrijk het is om een jong paard al gelijk recht te richten, ik jureer en zie tot in de ZZlicht paarden lopen die scheef zijn, niet in balans lopen en het ergste: van voor naar achter gereden worden.Zonder dat men weet hoe het werkt wordt er een stang en trens in de paadenmond gehangen en wordt er gas gegeven met de handrem erop…Als ik jou dan bezig zie zo naast de paarden wordt ik bijna jaloers, dat zou ik ook wel willen….

 

Comment author said

Door Heleen op 27 februari 2013 om 19:31

Sinds enkele jaren ben ik al bekend met de werkwijze van klassieke dressuur met trainers waar ik in Schotland mee werkte.
De toegevoegde waard van Marijke vind ik de uitleg.
Er zijn oefeningen waarvan ik de werking wel van begreep maar Marijke geeft net even wat meer uitleg over wat er in het paardenlijf gebeurt. Dat vind ik een fijne aanvulling omdat ik als ik helemaal begrijp wat er gebeurt met het paardenlijf ik nog beter de oefeningen op mijn paard kan afstemmen.
Ook ben ik super blij dat Marijke de relatie met het paard aan de orde stelt omdat ik denk dat dat je eerste stap is.
Voor mij begint dressuur met samenwerking enje kunt alleen maar samenwerken als je een goede relatie hebt.
Ik hoop nog heel veel van Marijke te lezen en wellicht komt ze ooit naar Frankrijk (?!?), daar woon ik n.l.

 

Plaats een reactie


*