Latest Blogposts

Volharding doet zegevieren

succes

Onlangs kreeg ik de onderstaande mail van Marjolein.

Wat daaruit blijkt is de volharding van Marjolein om een oplossing te vinden voor de problemen met haar paard.

Dankzij haar doorzettingsvermogen en haar geloof in een oplossing heeft Marjolein de sleutel tot succes gevonden en heeft ze weer een zelfverzekerd en blij paard.

 

 

”Mijn nu 7-jarige merrie heeft zeker twee jaar last gehad van bultjes onder het zadel. Elke keer na het rijden zaten onder het zadel midden op de wervelkolom vochtbultjes van ongeveer 3 cm doorsnede. Ze waren niet pijnlijk als ik er op drukte en ongeveer een half uur na het rijden waren ze weer verdwenen.

De huid en haren bleven intact en er waren geen drukplekken of witte haren. Ik heb diverse artsen naar haar laten kijken en enkele zadelmakers en ook een osteopaat, maar geen van allen konden een oorzaak vinden. Het kwam ze als verschijnsel ook niet bekend voor, waardoor het veelal als bijzonder maar onbelangrijk werd afgedaan omdat het paard er toch geen last van had (!).

Maar deze merrie had heel veel moeite met naar rechts buigen, en het zadel zakte altijd naar rechts, wat ik ook probeerde. Ook liep ze het liefst achter de teugel. Ze was enorm traag, kon niet in de linkergalop aanspringen en bokte zo erg! Ze galoppeerde ook als een plank.

Na het rijden zag ze er meestal ongelukkig uit, ze deed heus haar best, al vonden veel mensen het een lastig en eigenwijs dier, dat maar eens flink aangepakt moest worden. Helaas veroorzaakte dit aanpakken heel veel stress en chronische spierbevangenheid (lees spierverzuring). Tot twee keer toe zijn we maanden met het herstel zoet geweest.

Omdat ik niet wilde geloven dat mijn paard zomaar een lastpak was, en gezien de uitdrukking op haar hoofd tijdens en na het trainen, bleef ik doorzoeken naar de oorzaak van deze problemen.

Door veel te lezen en vooral informatie van jouw website kwam ik er steeds meer achter dat ze ‘gewoon’ wat schever is dan de meeste paarden.

Door de buigingsoefeningen aan de hand aan te leren en dit vol te houden gaat het steeds beter met haar. Ook als het rijden goed gaat wissel ik dit af met werk aan de hand. Onder het zadel doe ik heel veel buigingsoefeningen in stap.

Ze wordt steeds sterker, gevoeliger voor mijn hulpen en het zadel ligt inmiddels perfect recht, en de bultjes heb ik al acht maanden niet meer gezien.

Had ik dit maar eerder geweten. Nu heb ik na het trainen een blij en zelfverzekerd paard dat zich super goed voelt!

Ik denk dat ze me mijn onwetendheid vergeven heeft. Want ze straalt als ze me ziet. Het lijkt alsof ze net zo trots op mij is als ik op haar.

Ik ben blij dat de natuurlijke scheefheid van het paard steeds meer onder de aandacht wordt gebracht, en dat de kennis om het paard recht te richten via degelijk materiaal en duidelijke uitleg beschikbaar is. Ik zou er graag andere mensen en paarden mee willen helpen. Ga vooral zo door Marijke !!!

Groet Marjolein Böhme”

Marjolein, bedankt voor het delen van je verhaal en veel succes verder!

 

11 reacties op “Volharding doet zegevieren

Plaats een reactie


*