Latest Blogposts

Trainingsonderdelen

Het rechtrichten bestaat uit vijf trainingsonderdelen om een paard op te leiden, te weten:

  1. Grondwerk
  2. Longeren
  3. Werk aan de hand
  4. Rijden
  5. In vrijheid

Groundwork Longeing RA werk ad hand (10) Riding At liberty

Deze video geeft je een kort overzicht van deze trainingsonderdelen om je snel een idee te geven wat het rechtrichten precies inhoudt:

In de video heb je alle trainingsonderdelen en hun bijbehorende oefeningen kunnen bekijken, waarmee je 3 á 4 jarig paard kunt gaan opleiden en het opleidingsplan is als volgt:

  • Het eerste jaar van de opleiding in het rechtrichten begint met werken in vrijheid, grondwerk en longeren, waarbij het paard leert om te communiceren met de mens en leert bewegen op een volte waarbij hij zijn lichaam gelijkmatig leert inbuigen naar beide kanten.
  • De oefeningen aan de hand zijn bedoeld om de behendigheid, flexibiliteit, kracht en coördinatie van het lichaam en de ledematen van het paard te verbeteren en om het paard voor te bereiden op het rijden.
  • Zodra het paard sterker is geworden door het grondwerk, longeren en werk in de hand, kan men beginnen met het paard voor te bereiden op het rijden. Dit zal gebeuren aan de longe. Zodra het paard gewend is geraakt aan de ruiter en de hulpmiddelen, kan het paard zonder hulp van de longeur vrij in de rijbaan bewegen onder de ruiter.
  • Zodra het paard de ruiter kan dragen, zal een rijkunstige trainingsperiode van jaren aanvangen, warbij het paard zich geleidelijk aan gaat verbeteren op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.
  • Bij het werken in vrijheid zal de trainer de verfijning beleven en ervaren hoe het is om steeds minder technische hulpmiddelen te hoeven gebruiken.

Appuyeren

Alle trainingsonderdelen zullen ieder hun eigen dimensie geven aan de rechtrichtende buigingsoefeningen en de trainingsonderdelen versterken elkaar.

De som is meer dan het geheel der delen!

 

0 reacties op “Trainingsonderdelen

Plaats een reactie


*