Latest Blogposts

6 Strategieën Om Uit Je Comfortzone Te Stappen

comfort-zoneDe comfortzone is het gebied waarin we ons comfortabel, veilig en zeker voelen en waarin we precies weten wat ons te wachten staat. Het is een stabiel en risicovrij gebied vol met vaste gewoontes en zonder veranderingen.

Het is verleidelijk om in je comfortzone te blijven, maar de comfortzone is niet het gebied waar echte groei en verbetering zal plaatsvinden.

De comfortzone kan belemmerend werken. Als we alleen in onze comfortzone blijven, is er geen uitdaging, zijn er geen verrassingen en blijven we vasthouden aan onze gewoontes en partronen. En als je alleen de dingen doet die je goed kan, stop je met het opdoen van nieuwe inzichten en het leren van nieuwe vaardigheden.

Om te groeien, te leren en te verbeteren moeten we daarom uit onze comfortzone stappen en het gebied van de ‘stretch’zone betreden.

Door jezelf te ‘stretchen’, door nieuwe dingen te leren, een frisse uitdaging aan te gaan en risico’s te nemen, zul je ontdekken, leren, groeien, verbeteren en je kennis, ervaringen en expertise verrijken, verdiepen en verbreden.

Hoewel de eerste stap uit je comfort zone bedreigend en/of moeilijk kan zijn, op een gegeven moment zul je je verrijkt en weer comfortabel gaan voelen. Dat is de manier om je comfortzone te vergroten!

En om nog beter te worden, moet je bereid zijn om je comfort zone steeds weer opnieuw te stretchen!

Als je de beste ruiter wilt worden die je kunt zijn, dien je uit je comfortzone te stappen. Hier zijn 6 eenvoudige strategieën om je te helpen met het vergroten van je comfortzone:

Strategie 1 – Kom Je Angsten Onder Ogen

Als je uit je comfortzone stapt, kan dat bedreigend zijn of een angstig gevoel geven. Wellicht is het de angst voor het onbekende, maar het kan ook zijn dat je jezelf afvraagt:

  • Wat als ik faal?
  • Wat als ik niet goed genoeg ben?
  • Wat als ze mijn nieuwe keuze afkeuren?

step-out-of-your-comfort-zoneAls je bang bent om de één of andere reden, is het belangrijk om positief te blijven denken:

  • Falen bestaat niet, er zijn alleen resultaten …
  • Zou het niet geweldig zijn als …
  • Dit is een spannende ervaring ...

Heb vertrouwen dat een verandering of een nieuwe kans je weer zal brengen naar een nieuwe comfortabele zone.

Strategie 2 – Omarm Verandering

Omarm verandering door de gewoonte te ontwikkelen om in elke verandering het goede en positieve te zien. Als je verandering omarmt zul je je meer en meer comfortabel voelen met veranderingen in je leven en zul je uit gaan kijken naar nieuwe mogelijkheden die het leven voor jou en je paard in petto heeft.

Kies bewust voor de overtuiging dat verandering goed is en dat het uitbreiden van je comfortzone je zal leiden naar het pad om de beste ruiter te kunnen worden die je kunt zijn. Met deze positieve mindset ben je er klaar voor om je comfortzone uit te breiden.

Strategie 3 – Probeer Eens Iets Nieuws

ST Home Study CourseProbeer eens iets nieuws met je paard. Schrijf je in voor een clinic, ga iets nieuws doen komend weekend. Alleen al het uitkijken naar iets nieuws kan verfrissend zijn en een stap uit je comfortzone zijn. Start een nieuwe cursus, ga iets nieuws studeren om je hersenen aan het werk te zetten, doe nieuwe dingen in plaats van stil te blijven staan bij het ‘comfortabele’ oude.

Strategie 4 – Ontmoet Onderszoekende Ruiters

Verzamel positieve ruiters om je heen die ook bereid zijn om hun comfortzone uit te breiden. Breng tijd door met ruiters die kansen zien, die de wereld verkennen, die aan het onderzoeken zijn, die leren, groeien, en die graag hun nieuwe inzichten en ervaringen met je delen. Deze ruiters kunnen je met hun frisse blik, nieuwe ideeën en interessante concepten helpen om uit je comfortzone te stappen.

Strategie 5 – Zeg “Ja”

Zeg “Ja” tegen het onbekende en tegen de  kansen die zich voordoen, groot en klein. Ga het boek lezen dat je  aangeraden wordt door die nieuwe ruiter die je laatste gesproken hebt, of ga in op de uitnodiging om aan een evenement mee te doen waar je normaal gesproken niet naar toe zou durven gaan met je paard. Sommige dingen kun je leven voorgoed ten goede veranderen, maar dan moet je ze wel met open armen ontvangen in plaats van de deur wijzen vanwege de angst voor het bekende.

Strategie 6 – Droom GROOT

Durf te dromen. Laat je gedachten de vrije loop en denk groot! Focus op je droom, visualiseer je doel en gebruik je fantasie. Je verbeelding is een grote bron van energie en kracht! Je fantasie kan je helpen om de zone waar het magische gebeurt te bereiken!

Veel succes met het uitbreiden van uw comfortzone! Het kan leiden tot een hele nieuwe wereld vol met passie, nieuwe mensen, nieuwe kennis, inzichten en fantastische ervaringen!

Why straightness training?

1 reactie op “6 Strategieën Om Uit Je Comfortzone Te Stappen

Plaats een reactie


*