Latest Blogposts

Werk met een innerlijk beeld

Het hebben van een innerlijk beeld is heel krachtig bij het paardrijden.

Als een oefening die u aan het trainen bent heel goed gaat, is het heel belangrijk om een pauze in te lassen en als het ware een innerlijke video te maken om zo de correct uitgevoerde oefening te herinneren.

Voor de volgende keer kun je deze mentale beelden dan oproepen.

Een innerlijk beeld spreekt het paard namelijk mentaal aan.

Zichtbare hulpen kunnen via deze mentale beelden tot een minimum beperkt worden.  

”De kracht van de geest is de belangrijkste hulp van de ruiter.” (Dominique Barbier)

Richard Hinrichs zegt hierover:

’’De beste dressuurruiters zijn zij die een innerlijk beeld hebben van hoe ze willen rijden. Ruiters die dat niet hebben pik je er zo uit. Die rijden hun proef en als ze bij de piaffe aankomen, is de tact en de schwung weg waarbij de ruiter trekt en duwt. Een ruiter die visualiseert hoe hij het wil hebben, houdt dezelfde tact in de piaffe’’.

’’Ik sprak eens een jongen dat een toptalent had voor golfen. Hij legde me uit hoe het kwam dat hij de bal precies naar de hole kon slaan. De golfer zei: ik visualiseer hoe ik de bal sla en in wat voor baan hij vervolgens door de lucht zweeft en hoe hij neerkomt. Dat is dus ook dat innerlijke beeld’’.

Uit: Bit 90 november 2002

Richard Hinrichs wordt in Duitsland gezien als een van de beste klassieke africhters van paarden. Hij is opgeleid door Arthur Kottas en Egon von Neindorff.

0 reacties op “Werk met een innerlijk beeld

Plaats een reactie


*