Latest Blogposts

5 Manieren om Trouw te Blijven aan je Authentieke Zelf

‘Wees jezelf, alle anderen bestaan al’ – Oscar Wilde

AuthenticiteitAuthenticiteit gaat erom die ruiter te zijn, die je voorbestemd bent, om te worden. Vaak weet je diep in je hart wel wie dat is. Authenticiteit ontstaat niet door de ‘stars & stripes’ die je behaalt met je rijkunst. Je krijgt het niet omdat je een bepaalde titel, positie of rol hebt.

Authenticiteit ontstaat vanuit je diepste wezen en de ruiter die je in je absolute kern bent.

Paarden houden ervan om bij je te zijn, wanneer je trouw blijft aan je authenticiteit. En het samenzijn met paarden geeft je ook een duidelijker beeld van wie je werkelijk bent.

Maar soms hebben we van onze ouders, leraren, partners, vrienden of andere ruiters geleerd, dat het belangrijker is om aardig gevonden te worden en erbij te horen, dan om onszelf te zijn.

Tegenstrijdigheid zal onze paarden echter beïnvloeden en kan voor onbalans zorgen, dus het is belangrijk om trouw te blijven aan je authentieke ‘zelf’.

Hoe kun je trouw blijven aan je authentieke ‘zelf’? Hier zijn wat ideeën:

1. Riskeer het om jezelf te zijn

Durf jezelf te zijn

Riskeer het om jezelf te zijn!Sommige ruiters houden zich teveel bezig met wat anderen van hen denken. Als je je constant afvraagt hoe anderen jou zien, of je het juiste hebt gezegd, of je je passend hebt gedragen, dan vergeet je wie je werkelijk bent en wat echt belangrijk is in je leven.

Manipuleer je persoonlijkheid niet om goedkeuring te krijgen of om afkeuring te voorkomen. Dit maskeert je ware en authentieke ik. En dat heeft invloed op de relatie met je paard!

Om echt en eerlijk tegen jezelf te zijn, is het belangrijk dat het je niet uitmaakt wat anderen van je vinden! In plaats van erbij proberen te horen / aardig gevonden te willen worden / het altijd eens te zijn met anderen, neem eens het risico om jezelf te zijn / op te vallen / en je eigen mening te hebben!

Paarden gaan daar waar ze oprechtheid en authenticiteit vinden.

AuthenticiteitDus deze gedachten kunnen je misschien helpen:

 • Je bent goed zoals je bent.
 • Wacht niet op goedkeuring, tracht niet om afkeuring te voorkomen.
 • We zijn allemaal verschillend en dat is oké.
 • Stop met jezelf te vergelijken met andere ruiters. Jij bent origineel!
 • Het is jouw leven. Jouw paard. Het zijn jouw keuzes. Jouw acties. Doe het op jouw eigen authentieke manier, zonder spijt.
 • Vertrouw jezelf. Denk voor jezelf. Doe je eigen ding. Spreek voor jezelf. Wees jezelf!
 • Erbij horen is een korte termijn strategie. Voor  jezelf kiezen loont op langere termijn!

2. Zorg voor jezelf

Je kunt geweldige dingen doen met je paard, wanneer je je goed voelt.

Wanneer je je goed voelt, is er een veel grotere kans dat het samenzijn met je paard ook goed voelt.

Voor jezelf zorgen kan ervoor zorgen dat je je goed voelt en is een teken van zelfrespect. Je goed voelen en zelfrespect zullen de relatie met je paard positief beïnvloeden.

Dus hier zijn wat tips om goed voor jezelf te zorgen:

 • AuthenticiteitEet goed, slaap goed, drink veel water, zorg voor je lichaam, train je lichaam, en adem goed om lichamelijk in balans te blijven.
 • Wees je bewust van je gedachten en de invloed van je gedachten. Bewaak de deur van je geest en kies je gedachten zorgvuldig om mentaal en emotioneel in balans te blijven.
 • Neem elke dag de tijd om contact te maken met je eigen ik – of dat nu is door meditatie, beschouwing, bidden, of een wandeling in de natuur – om in je centrum te komen en in harmonie te komen met jouw unieke spirituele ik.

3. Leef NU

Leef volledig in het NU!

Durf jezelf te zijn!Paarden leven in het moment. Ze denken niet aan het verleden of de toekomst. Ze piekeren niet over het verleden en maken zich geen zorgen over de toekomst, ze leven in het nu.

Authentiek zijn vereist echt ‘zijn’ in het huidige moment. Directe ervaring is altijd in het heden.

Laat het verleden los, dat is voorbij. Laat je zorgen over de toekomst los. Laat het los wat anderen van je verwachten. Leef NU.

Simpelweg in het moment zijn als je echte authentieke IK, is het beste wat je kunt doen voor je paard.

4. Verdiep jezelf

Leer, groei, verbreed, verdiep.

Jezelf zijnZelfkennis is het begin van goed ‘horsemanship’. Authentieke ruiters kennen zichzelf door en door: ze kennen hun zwakheden en benutten hun krachten. Van daaruit zullen ze leren, groeien, verbreden en verdiepen:

Streef naar ‘constante verbetering waar geen eind aan komt’ in alles wat je doet. Geen enkele ruiter is perfect en iedere ruiter is ‘werk in uitvoering’, dus zoek daarom niet naar perfectie, maar wel naar een steeds betere versie van jezelf.

Durf verder het onmogelijke te dromen. Uit onze dromen en verbeelding worden namelijk geweldige dingen geboren:

 • Heb een authentieke visie op wie je kunt worden.
 • Weet kristalhelder wat je wel en niet wilt.
 • Geef je dromen niet op, om anderen te plezieren.
 • Leef op zo’n manier, dat je je meest volledige authentieke zelf kan zijn.

Authenticiteit is je eigen weg vinden en niet de gemakkelijkste weg kiezen, maar doen wat juist is. Neem niet de weg van de minste weerstand. Onthoud: als je in het spoor van iemand anders loopt, laat je geen voetafdrukken achter. Neem je eigen weg en maak het verschil.

5. Deel je wijsheid

Maak het verschil!

Wees jezelfAuthentieke ruiters geven echt om hun paard en andere ruiters en zij besteden hun dag niet alleen aan het ontwikkelen van zichzelf maar ook aan het ontwikkelen van ruiters en paarden om hen heen.

Onderdeel van onze authentieke missie in het leven is, om onze verworven wijsheid te delen met zoveel mogelijk paarden, ruiters en andere mensen als mogelijk:

 • Vind je kracht door kennis te vergaren en ervaring op te doen. Vind daardoor je eigen unieke waarde en deel dat met de wereld!
 • Wat je doet maakt verschil, en beslis zelf wat voor verschil je wilt maken.
 • Ontdek je echte passie en neem je talenten mee de wereld in!
 • Wees als de zon voor je paard: de zon geeft alles wat ze heeft aan de planten en bomen. Maar op hun beurt groeien de planten en bomen altijd richting de zon.

Omarm Je Originaliteit en Wees je Authentieke Zelf!

Authentiek zijn, origineel zijn, echt en eerlijk naar jezelf zijn,  is de ultieme vrijheid! En hoe meer ruiters hun blij zijn met hun originaliteit, hun waarheid spreken en hun leven authentiek leven, hoe meer ruiters zich vrij zullen voelen om hetzelfde te doen.

Onthoud: soort zoekt soort, dus diegenen die er ook van houden om origineel en authentiek te zijn, zullen aangetrokken worden door jouw unieke kracht!

9 reacties op “5 Manieren om Trouw te Blijven aan je Authentieke Zelf

Plaats een reactie


*