Latest Blogposts

Paard maakt zich vreselijk sterk

April 2005

De eigenaar gaf aan dat het paard Popey zich vreselijk sterk kon maken (hij doet zijn naam eer aan).

Verder wilde hij niet makkelijk nageeflijk wilde lopen, moeilijk zijn hals wilde strekken en een beetje door de bak wilde sjokken of juist hard door het bos en op een hindernis af wilde gaan waarbij inhouden niet lukte.

Tevens stond de linkerheup van dit paard een flink stuk hoger dan zijn rechterheup. Als met al aanleiding om met deze ruin van 1.78 m op training te komen.

Het paard is een linksgebogen paard die zijn rug teveel vast hield. Daarom kon het paard zo moeilijk halsstrekken en nageeflijk lopen.

En een paard dat hard is in de mond is eigenlijk hard in de rug.

Lessen

De eigenaresse van het trainingspaard is druk bezig geweest met het volgen van lessen. Tijdens de lessen aandacht voor de elementen ontspanning, recht richten, aanleuning, verzameling en oprichting:

De lessen beginnen met het paard te ontspannen en recht te laten lopen, zodat het paard met een losgelaten rug, de buikspieren aangespannen en voorwaarts neerwaarts gaat lopen:

Het paard komt zo vanzelf in de hand, waardoor bij voldoende drang naar voren, een constante aanleuning ontstaat:

Een recht gericht paard laat zich verzamelen en oprichten. Via het rijden van halve ophoudingen met zit, been en bovenlichaam ontstaat oprichtingen daardoor werd het paard een stuk lichter in de hand:

Schrik & obstakeltraining

In de omgang is het paard heel braaf en probleemloos en in het bos is het paard wel heel dapper, hij durft overal langs We wilden eens kijken hoe het paard zou reageren op de schrik- obtakeltraining, omdat de politie een keer interesse had getoond in dit grote paard:

De wip, parasols en het zeil gaven geen enkel probleem, ook niet als het paard hier in zijn eentje over en tussendoor geleid werd:

0 reacties op “Paard maakt zich vreselijk sterk

Plaats een reactie


*