Latest Blogposts

Tot Wie Behoort Het Geschenk?

Er was eens een oude grootmeester…

Hoewel hij vrij oud was, was hij nog steeds in staat om te rijden en perfect les te geven. Zijn reputatie strekte zich over het hele land en veel ruiters kwamen naar hem toe om les van hem te krijgen.

teleurgestelde smiley

Op een dag keerde een teleurgestelde ruiter terug op zijn manege, die er niet in was geslaagd om een succesvolle ruitercarrière op te bouwen. Hij was vastbesloten om de grote meester te beschuldigen van onvoldoende begeleiding en het niet genoeg zijn best doen om de resultaten te bewerkstelligen die hij nodig had.

Toen hij op de manege arriveerde, begon de rancuneuze ruiter meteen beledigingen te uiten aan het adres van de oude grootmeester. Hij viel de grootmeester verbaal aan met elke vloek en belediging die de mensheid maar kent.

Maar de oude meester bleef onbewogen, roerloos en kalm.

Tot slot, verliet de jonge ruiter de manege, wetende dat de oude grootmeester niet zou reageren.

giftEnigzins teleurgesteld dat hij de brutale ruiter niet gecorrigeerd had, verzamelden de andere ruiters zich om de oude grootmeester heen en vroegen hem:

“Hoe kunt u een dergelijke beleiding en smaad verdragen en dulden?”

De grootmeester antwoordde:

“Op het moment dat iemand je een geschenk geeft, maar je weigert het aan te nemen, tot wie behoort dit geschenk op dat moment dan?”

Bron: Geinspireerd naar Boedhistisch verhaal

0 reacties op “Tot Wie Behoort Het Geschenk?

Plaats een reactie


*