Latest Blogposts

Vraag over rechtrichten tijdens revalidatie

Beste Marijke,

Zeer goed plan, die vragen per video voor een groot publiek beantwoorden. Uiteraard leeft bij velen van ons de zelfde vragen! Nog meer gerichte informatie die je beschikbaar stelt voor alle geïnteresseerden. Hulde en dank.

Met ons eigen paard ben ik een half jaar geleden begonnen met rechtricht arbeid. Dit n.a.v. van zadel en rug problemen. Hij pakte dit redelijk goed op (aardig stuk schouderbinnen aan de hand op beide zijden) en begon steeds beter en ruimer te lopen. Dit voornamelijk op basis van de info en video’s die door jou en sommige van jouw leerlingen beschikbaar zijn gesteld. Ook recent het rechtricht studiepakket gekocht. Prachtig materiaal!

Zelf zitten wij met een vervelende situatie waar ik (en mogelijk ook anderen) wat advies zouden willen hebben.
Onze arabier Varin (15jr, vader: Vatican) heeft recent een breuk opgelopen in het haakbeentje in zijn linker “voor-knie”. Dit moet de komende weken herstellen met absolute boxrust (totaal ca 6-7 weken). Indien het bot goed geneest, zien we daarna uiteraard een lange revalidatie periode tegemoet.

Mijn vraag: Wat kan je adviseren tav de opbouw van een dergelijke revalidatie mbv de rechtricht methoden. Wanneer begin je met het vragen van lengte buiging, direct bij het weer in beweging komen, af na een langere periode dagelijks stappen? Kan ik nu in de stal evt. al wat buigings oefeningen doen (links/rechts), of kan ik daar beter mee wachten tot het been weer helemaal goed en een beetje in beweging is?

Ik lees regelmatig verhalen waarbij op basis van rechtrichten een revalidatie goed verloopt of in ieder geval meer verbetering geeft dan andere therapieen, maar ik mis altijd een beetje op welke wijze de opbouw is/wordt ingezet in vergelijking met bv het opleiden van een jong paard.

Om meer praktisch inzicht te krijgen hebben mijn dochter (13) en ik ons ook ingeschreven voor de clinic op 10 april in ‘S Gravendeel, maar ik kan me goed voorstellen dat daar niet veel gelegenheid is om op deze specifieke vragen gedetailleerd in te gaan. Mocht je het toch bij deze clinic mee willen nemen, dat zou ik dat uiteraard zeer op prijs stellen.

Alvast dank voor je aandacht.

Vriendelijke groet,
Ruud van den Bogaard

 

0 reacties op “Vraag over rechtrichten tijdens revalidatie

Plaats een reactie


*