Page content

Waar beginnen?

Straightness TrainingWelkom in de fantastische wereld van het rechtrichten en de academische rijkunst!

Mijn naam is Marijke de Jong en ik heb deze website opgezet vanuit mijn grote passie voor paarden en tof dat je een bezoek brengt aan deze site!

Het rechtrichten heeft al vele ruiters en paarden over de gehele wereld geholpen en het bestaat uit wel doordachte gymnastiserende oefeningen om je paard fit, soepel en sterk te houden als rijpaard, tot op hoge leeftijd!   

De gymnastiserende oefeningen zijn voor elk paard en iedere ruiter geschikt, of je nu een beginner bent of een gevorderde ruiter, of je nu een Fjord, een Fries, een Arabier of een KWPN-er hebt, het rechtrichten is goed voor elk paard van elk ras. Het rechtrichten brengt elk paard in balans, zodat het de ruiter goed kan dragen.

Maar waar nu te beginnen?

Als je helemaal nieuw bent in de wereld van het rechtrichten, geef ik je hieronder een stap-voor-stap plan om aan de slag te gaan.

Ik geef je hieronder een overzicht van het rechtrichten en de mogelijkheden om met het rechtrichten te beginnen, zodat je de beste paardentrainer kunt worden die je maar kunt zijn!

1. Bekijk de gratis video

Straightness Training

Om je een snelle doch volledige impressie te geven van het rechtrichten raad ik je aan om de 4 minuten durende video te bekijken over het rechtrichten.

Deze video geeft je een overzicht van alle trainingsonderdelen en alle gymnastiserende oefeningen zodat je een idee hebt wat het rechtrichten precies allemaal inhoudt.

Klik HIER om de video te bekijken >>

2. Lees het gratis eBook Rechtrichten

Straightness TrainingAls de video je aansprak, dan raad ik je aan om het gratis eBook over het rechtrichten te downloaden waarin je ik je een heldere en logische  introductie tot het rechtrichten geef.

Het eBook is gemakkelijk om te lezen en het laat je inzien hoe belangrijk het is om je paard recht te richten en hoe je kunt bereiken dat je paard rechtgericht en in balans is.  Het eBook bevat duidelijke, logische en eenvoudige tips om je paard recht te richten in lijf en ledematen.

Het eBook geeft je snel een overzicht van het rechtrichten en voor veel ruiters is het eBook heel verhelderend en behulpzaam geweest.

Klik HIER voor het gratis eBook >>

3. Wordt gratis lid van de speciale Facebook Groep

Straightness TrainingNu je bekend bent met de basiskennis van het rechtrichten kun je besluiten om lid te worden van de speciale Facebook groep, genaamd ‘Straightness Training NL/BE’.

Straightness training is de Engelse term voor het rechtrichten en in meer dan 40 landen is een soortgelijke speciale Facebook groep in de eigen taal opgericht voor gelijkgestemde paardenliefhebbers die allemaal geinteresseerd zijn in het rechtrichten.

Paardenliefhebbers in de Nederlandstalige groep kunnen informatieve en interessante berichten over het rechtrichten delen met andere enthousiaste leden van de groep. En je kunt al je vrienden uitnodigen!  Het kan ook handig zijn om te zien wie er bij jou in de buurt woont, om elkaar in de praktijk eens op te zoeken.

Wordt gratis lid van de speciale Facebook Groep >>

4. Lees deze gratis artikelen

Er zijn een aantal artikelen en onderwerpen op deze website die ik je aanraadt om te lezen en die je zullen helpen om aan de slag te gaan plus uitleggen hoe het rechtrichten in zijn werk gaat.

De volgende artikelen raad ik je aan om te lezen:

5. Home Study Course

Straightness TrainingAls je meer wilt weten of meer hulp en ondersteuning wenst op jouw persoonlijke weg, dan kun je de Straightness Training Home Study Course aanschaffen.

Dit is een unieke (Engelstalige) studieomgeving, speciaal ontwikkeld voor ruiters die alle ins en outs van de natuurlijke scheefheid en het rechtrichten willen weten en die een verschil willen maken voor hun paard.

Je kunt dit programma als basis voor een positief, nieuw begin voor jou en je paard. Hoe fijn is het om je paard zonder problemen te kunnen rijden en in complete harmony! De Home Study Course helpt je daarbij!

Het (Engelstalige) programma bestaat uit:

  • Levenslang toegang tot de ‘students only’ website;
  • Uitgebreide eBooks en videos over de natuurlijke scheefheid en het rechtrichten;
  • Waardevolle videos and handleidingen over de rechtrichtende buigingsoefeningen;
  • Instructie video’s, presentaties, lessen en case studies zodat je een duidelijk beeld krijgt hoe je met grondwerk, longeren, werk aan de hand, rijden en het rechtrichten in vrijheid aan de slag kunt;
  • 24/7 toegang tot de besloten en supportive ST community.

Klik HIER voor meer informatie over de ST Home Study Course >>

6. Straightness Training Academy

Als je je reis op het pad van het rechrichten wilt vervolgen, dan kun je toetreden tot de Straightness Training Academy.

Marijke de Jong’s internationale Straightness Training Academy, de Academie voor het Rechtrichten, heeft als doel om wereldwijd professionele trainers en instructeurs op te leiden die een bijdrage kunnen gaan leveren in hun eigen land aan het welzijn, de gezondheid, de vreugde en de schoonheid bij het werken met paarden op basis van de principes van het rechtrichten.

Straightness Training Academy

De Straightness Training Academy bestaat uit ST Mastery, ST Evaluation en het ST Instructor Program:

  • ST Mastery is de ‘encyclopedie van het rechtrichten’ dat bestaat uit een uitgebreide bibliotheek van videos en handleidingen en bevat elk detail van elk aspect van het rechtrichten.
  • Het gestructureerde ST Evaluation programma is ontworpen om de vaardigheid van ruiter en paard te evalueren en te meten. Via video’s kunnen ruiter en paard hun bekwaamheid demonstreren in het uitvoeren van de rechtrichtende buigingsoefeningen die uiteengezet zijn in ST Mastery.
  • Zodra ruiters zijn geslaagd voor een bepaalde set van evaluaties in de trainingscomponenten grondwerk, longeren, werk aan de hand, rijden en het rechtrichten in vrijheid, dan kunnen ze doorstromen naar het internationale instructeurs programma, de ST Instructor Program.

Klik HIER voor meer informatie over de Straightness Training Academy >>

7. Clinics & Lessen

Straightness TrainingIn Nederland en Belgie kun je ook terecht voor lessen in het rechtrichten bij gediplomeerde en gelicenseerde Straightness Training (ST) Instructeurs.

Klik HIER voor een overzicht van gediplomeerde en gelicenseerde instructeurs >>

De instructeurs die je aantreft via bovengenoemde link dragen actief bij aan het ontwikkelen en verspreiden van de Paarden Begrijpen Rechtrichten methodiek.

Ze volgen regelmatig update clinics en doen jaarlijks een examen, zodat hun kennis altijd up-to-date is en zich steeds verder blijft ontwikkelen.

Tot zover! Nogmaals welkom in de fantastische wereld van het rechtrichten en dat het rechtrichten jou en je paard maar veel geluk en plezier mag brengen!

Marijke de Jong

4 reacties op “Waar beginnen?

Plaats een reactie


*